Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '14

 
Kategori
İnternet
 

Trend Topic - Twitter'da nasıl TT yapılır ?

Trend Topic - Twitter'da nasıl TT yapılır ?
 

Twitter Trend Topic


Herkese merhaba! şöyle bir baktımda epeydir sosyal medyaya dair bir şeyler yazmıyorum. Alalım kağıt kalem elimize anlatalım bakalım bu TT nedir, nasıl yapılır, bu millet yapıyor da ben niye yapamıyorum diyenler için. Yine doğru yerdesin. Tabi baştan söyleyim ben bunları yapmaya üşenirim diyorsan hiç okuyup extra yorulma derim. Anlatacaklarım biraz zor azıcıkta karışık... Eee başlayalım madem !

Trend Topic - TT nedir nasıl yapılır?

Başlıktanda anlaşılacağı üzere kısaca bu kavramları tanımlayalım bir çoğunuz elbet biliyor tabi ama bilmeyenler için TT = Trend Topic 'in kısaltılmış halidir. Twitterda 1 saat içinde Twitter yoğunluğuna bağlı olmak üzere çokça hesaptan atılan ve belli konuda yazılan tweetlerin konusu TT olur. Yani Twitter'da gündeme gelir. Çoğu kişi TT 'yi # 'li hashtag altında yapar. (hashtag = etiket ya da başlık) mesela hepimizin bildiği #takipedenitakipederim gibi. Bu bir başlıktır ve çokça kişi yazarsa gündeme gelir. TT yapmak için illede başlığın önüne # getirmeniz gerekmez.

TT oluşması için bir başlık altında en az 500 tweet gerekir tabiki farklı hesaplardan. Bu şekilde ilk başta Türkiye gündemine düşmez fakat kişisel gündemlere düşer. Yani yine TT olur. Türkiye gündeminde TT oluşturmak için en az 600 farklı hesaptan tweet atılmalıdır. Bu Twitter'ın az yoğun olduğu sabah saatleri için geçerli. İlerleyen saatlerde bu sayı 800 - 1000 - 1500 - 2000 lere kadar çıkar. eee iyi hoş buraya kadar öğrendik işin zor kısmı şimdi başlıyor bu kadar kişiyi nasıl bulacağız?

Eger arkadaş çevreniz genişse TT yapmak kolay tabi... Yazıverirsiniz onlarda katıldı mı iş tamam. Eğer böyle bir durumunuz yoksa iş başa düşüyor.. Sürekli olarak TT yapmak isteyen biriyseniz süreç başta zorlu fakat değer olsa gerek. Yaklaşık 1500-2000 kadar twitter hesabınızın olması gerekiyor. (Yanlış okumadınız) o kadar hesabı nasıl kullanalım dediğinizi duyar gibiyim. Aslında zor olan hesapları almak kullanması basit. Şimdi bir sürü Twitter hesabı aldığınızı düşünelim tabi bunlar yumurta olmazsa iyi olur en azından bir profil resmi koymalısınız kedi, köpek, çiçek, böcek tercih edin. Bazı hesapları takip edin kendi resmi olarak kullandığınız hesabıda takip edin malum TT 'yi siz yapacaksınız. Sizi takip etmeyen biri niye sizin etiketinize katılsın değil mi? Kullanıcı adlarına ise çok takılmayın ne olursa olsun fakat bunları bir yere yazın anlatacağım süreçte size lazım olacak. Bu benim önerimdir şifreleri aynı yapın ve kolay olsun bu sizin açınızdan işlem kolaylığı sağlar. Bu arada 2000 Twitter hesabını yaklaşık olarak 2 ayda alabilirsiniz. Tabi ille de 2000 hesap gerekli değil ama sabah, akşam yani istediğiniz bir saatte TT yapmak istiyorsanız 2000 hesap şart.

Şimdi gelgelelim bu işlemleri tamamladık 1 saat içinde bu kadar hesaplardan binlerce tweeti nasıl göndereceğiz? İşte bu devrede benim önerim Tweet Deck. Peki nedir bu Tweet Deck? Twitter hesaplarınızı yönetmenizde kolaylık sağlayacak bir Twitter uygulamasıdır. Facebooktan bir örnek verelim tabi facebook sayfanız varsa... Mesela sayfanızda yarın bir gönderi paylaşmanız gerekiyor ama yarın Facebook'a giriş yapamayacaksınızdır onu bugünden yazıp planlayabilirsiniz. Tarihi ve saati geldiğinde Facebook gönderinizi yayınlar. Twitter için şu an böyle bir şey yok bu nedenle işlemleri Tweet Deck'ten yapacaksınız. Tıpkı Facebook'taki gibi gönderinizin tarihini ve saatini ayarlayabileceksiniz. Peki bunu yapmak ne işe yarayacak? Şimdi atıyorum 1 nisan günü saat 15.00 'te bir etiket açacaksınız. Bunu 1 hafta öncesinden Tweet Deck'ten yapmaya başlayacaksınız ya da ben hızlıyım 2000 orjinal tweeti hemen yazarım diyorsanız kısa bir zaman kala da yapabilirsiniz.  Önce TT'yi oluşturmak istediğiniz hesaptan etiketi ve tweeti oluşturup 1 nisan saat 15.00 için ayarlıyoruz. Daha sonra diğer hesaplara gelip aynı işlemleri yapıyoruz fakat benim önerim farklı şeyler yazmanız yoksa bütün hesaplarınızı kaybedebilirsiniz. Birde ilk gönderi ile sonraki gönderiler arasında 5 dakika olsun. İlk tweet için saat 15.00 ayarladık ya 2. 3. 4. 5.... 15. tweetleri saat 15.05 için ayarlayın. TT'yi kimin başlattığı net olsun. Daha sonraki tweetleride 15.08 , 15.09 vs vs saat 16.00 'a kadar aralık belirleyin. Bu şekilde işlemleri tamamladık diyelim bekleme süreci... 1 nisan gelir saat 15.00 olur ve ilk tweetiniz Twitter'da. Daha sonra 2., 3., 4., .... tweetleriniz Twitter'a düşecektir ve TT oldunuz. Siz de artık bir twitter fenomenisiniz. İşin sırrı budur arkadaşlar :) Sevgiyle kalın...

Görüş ve önerileriniz için Gökçe Özcan Twitter adresleri :

www.twitter.com/gokceofficial

www.twitter.com/djgokceozcan

 
Toplam blog
: 26
: 7020
Kayıt tarihi
: 22.02.14
 
 

Merhaba, ben Gökçe Özcan kısa ve öz kendimi anlatmak isterim. Anlatmak diyorum, çünkü insan tanım..