Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Dünya
 

Triello alakurda

Triello alakurda
 

google


Triello, düellonun üçlüsüdür.

Alakurda, Kürt usülüdür.

“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani,  PKK ile  İran Kürdistan Demokrasi Partisi (İKDP) arasındaki çatışmaları  kınayarak, ‘Kürdistan bölgesi, siyasi hesapların görüleceği bir meydan değildir.  Herkes bunu çok iyi bilmelidir’ dedi.”

http://www.gazetevatan.com/barzani-den-cok-sert-aciklama-794690-dunya/

Meali şu:

“Gidin başka yerde birbirinizi öldürün len, burası bizim mahalle. Çizerim.”

Kürtler şu anda bölünüyor, demiyoruz; bunlardan önce zaten, Barzani-Talabani kan davası, yüzyıldan uzun süredir vardır, diyoruz.

Ki bu olağandır.

Çünkü Kürtler, nasıl ki Ermeniler’e karşı durumdan vazife çıkarıp, katliam ve talan-yağma yaptılarsa (ve bunu da itiraf ettilerse), şu anda da petrol gelirinden bağımsız ülke durumu kredilerine dek, milyarlarca dolarlık ulüfeyi paylaşmak için, duruma göre konum alma ve büyük payı kapma peşindeler.

Ki, bu da olağandır.

Göçer halklar, talan-yağma yaptıkları kadar, fırsatçıdırlar da...

Zamanında Türkler de öyleydi, köle-asker oldukları devlette (Mısır’da) darbe yapıp yönetime el koymuşlardı (Kölemenler zamanında).

Şu anda 4 ülkede (Suriye’de, Irak’ta, İran’da, Türkiye’de) 4 büyük Kürt grubu var.

Irak’takiler ve Türkiye’dekiler, savaşmayı ve disiplini unutmaya başladılar.

Suriye’dekiler ve İran’dakiler, fiilen savaş içindeler. Diğer gruplarla çatışmaları olağan. Artı, birbirlerine komşu olmayan 2 ülkede oldukları için, çatışmaktansa, işbirliği yapmaları daha yüksek olasılıklı.

Artı:

Suriye’dekiler ve iran’dakiler, Türkiye’dekilerden ve Irak’takilerden daha az sayıda olduğu ve en azından Türkiye Kürtleri, en kalabalık azınlık hakkını alır, mantığını kullandığı için, büyük ikisi küçük ikisine lokma yedirme niyetli değil gibi.

Bu durumda, taşlar yeniden yerinden oynamış oluyor ama olanaklar ve olasılıklar dahilinde.

Hesaba katmadıkları ise şu:

2017 Ocak’a kadar ABD, hiçbir biçimde pozisyon değiştirmez. Gündemleri başkanlık seçimi. Yankiler, Kürtler’i hiç takmadı. Kürtler’in buna artık aymaları gerekli.

Artı:

Yankiler’in yardımı, gökten düşen gıda paketli balyanın, 20 Kürt’ü yokuş aşağı sürükleyip öldürmesi gibisinden olabilir ancak.

Yani:

Kürtler birbirine kaldı ve düştü.

Yani:

Barzani, dayılanacağına, önce kendi bir tarafını kollasın; Talabani tarafı, henüz son ellerini oynamadı daha.

Yani:

Tüm Kürtler, çarşıdaki bulgura giderken, evdeki pirinçten olacaklar (genel durumun tam tersi yani, canlarını kastediyoruz yani).

Yani:

Nasıl ki Türkler’in Ermeniler’i öldürmesine gerek kalmadan, bu işi Kürtler yaptı ise; Türkler’in Kürtler’i öldürmesine gerek kalmadan, bu işi yine Kürtler yapacak gibi.

Dipnot:

Barzani’nin konuya ne kadar şavalakça yaklaştığı, şu sözleriyle açıkça ortada:

"Bu çatışmalar, Kürtler için intihardır ve kimsenin kazancı olmaz.  Kürtler için intihar olan bu çatışmanın ne partilere ne de millete bir faydası  yoktur. Daha önce de bu Kürtler-arası çatışmaların, her şekilde haram kılınması  gerektiğini belirtmiştim. Şimdi tekrarlıyorum, Kürtler-arası kavga olmamalıdır.  Taraflar, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Çatışmalar, Kürdistan halkının  huzurunu bozuyor ve geleceğe dair umutlarını zayıflatıyor."

Yirim haramını ben senin len...

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..