Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Dünya
 

Trump mu şalgam mı?

Trump mu şalgam mı?
 

internetten alınmıştır


ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 14 kişinin öldürüldüğü saldırıdan sonra Müslümanların ABD'ye alınmamasını istiyor.

ABD'de kişisel terör, sanıldığının aksin çok yaygın...Bunların çok küçük bir bölümü "Müslümanlar" eliyle olsa da, her hangi bir dini motivasyon olmadan gerçekleşen pek çok saldırı olayı da var.

Ancak, IŞİD'in iyi bir pazaralama aracı olarak kullanıldığı konjonktürde, Amerikanın başkan adayının da Müslümanları seçim malzemesi olarak kullanması şaşırtıcı değil.

Özellikle de Amerika'nın "şahinler" kolunu temsile eden ve genellikle Evangelist (Yahudi yanlısı Hristiyan) mezhebinin etkisindeki Cumhuriyetçiler, İslamafobia'yı oya dönüştürmek isteyeceklerdir.

Trump'un bu "ırkçı ve ötekileştirici" söylemlerine destek bulacaktır... Avrupa ve Amerika kamuoyu, son saldırılarla İslama ve Müslümanlara "düşman"haline getirmek isteniyor.

Gerek ne idüğü meçhul Paris saldırıları, gerek Amerikadaki son Huzurevi saldırısı, ırkçı ve İslam düşmanı politikacılara yeterli malzemeyi sunuyor.

George Bush'un, Müslümanlar nezdinde yerle bir ettiği ABD'nin itibarını Obama'nın seçilmesiyle telafi etmişlerdi. Obama, sanki bir Müslüman lidermiş gibi sunulmuştu ve hepimiz bundan büyük memnuniyet duymuştuk.

O gün öyle gerekiyordu ama bugün öyle gerekmiyor... Amerika, zaten Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında münavebeli bir başkanlık seçimi yaşar... Belli ki şimdi sıra Cumhuriyetçilerde...

Donald Trump'un, turp mu yoksa şalgam mı olduğu konusunda tereddüte gerek yok... Daha propaganda aşamasında ortaya koyduğu fikirler, onun nasıl bir ABD istediğini gösteriyor:

Trump camilerin gözetim altında alınmasından, Müslümanların sert sorgulamalara tabi tutulması; sınırlarına büyük duvarlar örülmesinden Putin'le kanka olmasına ve Çin'e çiçekler sunmasına kadar ortayı koyduğu söylemleriyle, Amerika'yı tamamen "İslam düşmanı cephe lideri" yapmak istiyor.

Bu çıldırmışlık hali, Amerikada ne kadar oy edecek?... Görülen o ki, Kıyamet Senaryasu yazan Şeytanı yapılar, Müslümanlar üzerinde şiddeti artıracak...

Ne var ki, neyin hayırlı neyin şerli olduğunu ancak Allah bilir... Obama'dan beklediğimiz "hayır"ı göremediysek, Trump'tan beklediğim "şerrin" hayıra dönüşmesi de muhtemeldir.

Belki de Batı alemindeki  Müslümanlara yapılan bu haksız saldırılar, toplumlarının İslama olan ilgisini artıracak ve dediğim gibi Şer'den Hayır doğacaktır...

İslamın siyah yumruğu Muhammed Ali de Trump'un bu sözlerine tepkisini koymuş... Belki de bu Şeytanın askerlerinin bir Muhammed Ali yumruğu yeme zamanı gelmiştir.

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..