Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

TSK'yı sarsan taciz skandalı

TSK'yı sarsan taciz skandalı
 

TSK'yı sarsan taciz skandalı
Askeri gemide onlarca askere seri taciz...
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bir uzman çavuşun çok sayıda askere, üst-ast ilişkisi içinde yaptığı cinsel taciz skandalıyla çalkalanıyor. Skandal, tacize uğrayan 10 askerin şikayetiyle ortaya çıktı, uzman çavuş tutuklandı.
 
SON.TV, Uzman Çavuş V. A. hakkında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı askeri savcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi ele geçirdi.
 
EMİR-KOMUTA TACİZİ
Son. TV'den Ömer Adıyaman'ın haberine göre skandal taciz, 28 Aralık 2012 tarihinde sözlü ve fiili tacize uğrayan erlerin şikayet etmesi üzerine ortaya çıktı.
 
İddiaya göre V. A., Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı gemideki görevi sırasında astları konumundaki erlere, emir / komuta zinciri çerçevesinde cinsel tacizde bulundu. Tacize uğrayan erler ise emir komuta zinciri içinde uğradıkları taciz olayını uzun süre şikayet konusu etmediler. İddianameye göre tacize uğrayan çok sayıda er, dayanılmayacak noktaya gelince üstlerine durumu anlattılar.
 
10 ER ŞİKAYET ETTİ
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nda bağlı Vardabandra'da isimli gemide görevli kıdemli Uzman Çavuş V. A., emrinde bulunan erler A. K., Y. B., M. Ç., M. C. B., S. H., M. A., M. Y., T. K., Ö. E. ve S. K. tarafından şikayet edildi. Erler, askeri savcılığa verdikleri ifadelerde görev yeri olan gemiye katılmalarından birkaç ay sonra üst komutanları olan V. A.’nın hem sözlü hem de fiziksel cinsel tacizlerine uğradıklarını öne sürdüler.
İfadelerde, V. A.'nın erlerin göğüslerini sıktığı ve okşadığı, cinsel organını kalçalarına yasladığı ve ellediği, yanak ve boyun bölgesini öptüğü ve yaladığı iddia edildi. V. A.'nın elindeki erkek cinsel organı şeklindeki oyuncak ile kendilerine sürekli şaka yaparak taciz ettiğini öne süren erler, bu durumu uzun süre ast-üst ilişkisi nedeniyle şikayet konusu etmediklerini belirttiler.
 
DÖRT DAVADAN YARGILANACAK
Şikayetler üzerine Uzman Çavuş V. A. hakkında toplam 4 adet iddianame hazırlandı. V. A. hakkında, “Müteaddit zincirleme hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kullanılmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan üç, astına hakaret etmek ve kötü davranmak suçundan da bir iddianame hazırlandı.
 
TUTUKLANDI
Olayların ortaya çıkmasıyla ifadesi alınan V. A. 24 Ocak 2013 tarihinde tutuklanarak 1. Ordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi'ne konuldu. (Kaynak: Milliyet)
 
Uzman Çavuş V. A.'nın kimliğinin afişe edilmesini çok isterim. İdamın geri gelmesini de... Ve Uzman Çavuş V.A.'nın üstlerinin de aynı oranda sorgulanmasını, yargılanmasını isterim.
 
Aileler çocuklarını taciz edilsin tecavüz edilsin diye askere göndermiyor! Düşünebiliyor musunuz aynı şeyler sizin çocuğunuzun başına gelse...
 
TSK artık  bu kontrolsüz olayların önüne geçmeli! Ya geçmeli ya geçmeli...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..