Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '16

 
Kategori
TV Programları
 

Tuba Büyüküstün'ü reyting korkusu dizilerden soğutmuş!

Tuba Büyüküstün'ü reyting korkusu dizilerden soğutmuş!
 

Tuba Büyüküstün, güzelliği kadar oyunculuğu ile dizilerimizin vazgeçilmez karakterlerinden birisidir. Ancak geçtiğimiz hafta katıldığı ‘Oyuncu Gözüyle Kısa Film’ adlı söyleşi çıkışında yeni projeleri sorulunca, “Halit Ergenç’le sinema filmi yapacağız. Reytinglerden dolayı şu an dizi düşünmüyorum” demiş.

Son aylarda dizi sektöründe gerçekten bir reyting kabusu yaşanıyor. Bu dizi tutar, seyredilir dediğimiz diziler bir bir yayından kalkıyor, ya da zorunlu final yapacağı söyleniyor. Örnekleri mi? Çok. Meryem Uzerli'nin dizisi "Gecenin Kraliçesi", Beren Saat'in "Muhteşem Yüzyıl Kösem", Şükrü Özyıldız'ın daha yeni başlayan Kış Güneşi, Seçkin Özdemir'in dizisi Acı Aşk, Güneşin Kızları ve aşk Yeniden... Bu diziler seyredilir, oyuncuları da çok iyi ama durum çok farklı. Bir reyting canavarı tutturulmuş gidiyor. Demokles'in kılıcı gibi önüne geleni kesiyor. Peki çözüm ne? Bu reyting canavarı gerçekten bu kadar etkili mi? Aslında bu reyting puanları yayıncı kuruluşlar ve reklam veren firmalar bakıyorlar. Binlerce seyircinin reytinglere falan baktığı yok. Hoşlandığı, keyif aldığı diziyi seyrediyor.

İşin bir de diğer boyutu var. Yapımcı firmalar milyonlarca set için yatırım yapıyor. Onlarca set işçisi ve oyuncu ile anlaşma yapıyorlar. Maliyetlerini kurtarmak için dizinin en az 8-10 bölüm oynaması lazım. Dizi tutmaz ani final yaparsa ne olacak? Bir kere oyuncular bırakın işin mali yönünü, psikolojik yönden yıkıma uğruyorlar. Bu da Tuba Büyüküstün gibi değerli oyuncularımızı yeni dizilerde yer almaktan ürkütüyor. Örnekleri çokça var. Hazal Kaya, Seçkin Özdemir, Meryem Uzerli hemen akla gelenler. Bu nedenle de yeni dizi için çok temkinli davranıyorlar.

Hep söylediğim gibi konunun ivedilikle masaya yatırılıp çözüm bulunması lazım. Yapımcı kuruluşlar, yayıncı kuruluşlar ve sanatçıların dernek ve odalarının bir araya gelip sorunu çözüm bulmaları gerektiğine inanıyorum. Aranızda şöyle düşünenler vardır. Kaliteli dizi yapacaksın kardeşim diyenlere, katılıyorum. Kaliteli iş ve de özgün senaryo. Son zamanlarda yapılan diziler her nedense Güney Kore, Amerikan dizilerinden alıntı, uyarlama oluyor. Senaristlerimize çok iş düşüyor. Oyuncularımız gerçekten çok yetenekli, önlerine ne konursa onu canlandırıyorlar. Kaliteli yapımlar ancak iyi senaryolardan çıkıyor.

Neyse konu uzun... Tuba Büyüküstün'ün reyting korkusu yüzünden dizilerden uzak durduğundan açıldı. Ben Tuba Hanımı çok sever ve de oyunculuğunu hayranım. "Kara Para Aşk" dizisi çok keyifle izlediğimiz bir dizi idi. Engin Akyürek ile çok iyi bir ikili olmuşlar ve iş çıkartmışlardı.

engin_akyurek_tuba_buyukustu

Büyüksütün, geçtiğimiz gün çocuk bezi firmasının ülkedeki tanıtım yüzü olarak Cezayir’e davet edilmiş. Orada aynı zamanda yapımı tamamlanan bir hastanenin açılışını yapmış. O sırada Tuba Büyüküstün hayranları izdihama yol açmışlar. Ennahar TV Tuba Büyüküstün ile ilgili haberi verirken, “Türk sanatçı Ban Ki-mun’dan daha fazla ilgi gördü” değerlendirmesi yapmıştır.

tuba büyüküstün cezayir

Dilerim dizileri erken final yapan oyuncularımız hemen pes etmezler, Tuba Büyüküstün gibi yeni dizi yapmaktan vazgeçmezler. Zira kaliteli sanatçı kolay yetişmiyor.

Tuba Büyüküstün Halit Ergenç ile yeni bir sinema filminde yer alacaklarının müjdesini vermiştir.

tuba-buyukustun-halit ergenç

Sevenleri bir çok ünlü oyuncumuzdan yeni dizi bekliyorlar. Hemen akla gelenler; Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy, Engin Akyürek, Hazal Kaya, Kerem Bursin, Mehmet Günsür  ve Serenay Sarıkaya.

Oyuncularımıza reyting korkusu olmadan kaliteli ve uzun soluklu dizilerde yer almaları dileklerimle...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..