Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '14

 
Kategori
Deneme
 

Tüm sıkıntılar, dertler sonunda eriyip gidecektir

Tüm sıkıntılar, dertler sonunda eriyip gidecektir
 

Hayatın huzur dolu güzelliğini gönül pencerenizde, üful üful estirirken yüceler yücesi Allah, sakın ola yüce Rahmanı unutmayın. Karşınıza çıkan tüm dertlerle baş başa kalmayın, o anda yüceler yücesi Allah’a, sığının ve ondan yardım isteyin.

İsteyin o vermeye hazır, yeter ki siz sabırla onunla beraber olarak her an isteyin ve sabrı elden gönlünüzden bırakmayın. Siz o anda o dertten şer olduğunu sanırsınız, fakat o şerden hayır vardır bilemezsiniz, hayır sandığımızdan da şer vardır bilemezsiniz, bilemeyiz.

Ama sabırla, yüce Allah’a yaklaşarak, bu namazla dua ile iyiliklerle merhametle gönülleri sararak olur, bir anda sabrın sonundaki sırra, güzelliğin zümrütten daha değerli olan güzelliğine, kavuşacaksınız.

Elinizden gönlünüzden sımsıkı merhametle tutan yüceler yücesi Allah’ı, her an bulacaksınız ve damarlarınızda ve hücrelerinizde hissedeceksiniz yüce Allah’ın kudretini yüceliğini merhametini.

Hasretten yüreğinize korlar düşse de, tüm kolaylıklar zor gelse de, nefsiniz ve şeytan biçare zavallı kaldığınızı söylese de, sakın dinlemeyin vurun suratına tokadı yüce Allaha sığınmanın tokadını ve sabırla dua ile ve sonunda, gönlünüzde cennetin gülleri baharlar gibi açacak ve o tatlı esintisini hissedeceksiniz.

Ağlamaktan göz pınarlarınız kurusa da ağlamaya devam edin, edebilirseniz kalbinizde hüzün varsa ne mutlu size, Allahın dostu, hüzün sizinle selamete ulaştıran kalbinizde gülleri açtırtacak olan yüce Allahın gönderdiği yol arkadaşı, yanınızda.

Sabırla dua ile ibadetlerle insanları severek, kalbinizde merhametin kapılarını tüm insanlara açarak, devam edin ve ilerde kalbinizde açacak olan huzurun cennet çiçekleri, açmak için sizi bekliyor olduğunu göreceksiniz ve hissedeceksiniz.
 
Gönül gözyaşlarınız, onları sulayan rahmet yağmurlarıdır, hüzünle sabırla gönlünüzdeki insanlara sunduğunuz tüm güzelliklerle beraber, gönlünüzde gözyaşlarınızla damlayan yağmurlardır bunu sakın unutmayın hep hatırlayın.

Sakın olan bir an karamsarlığa kapılmayın, Yüce Allah’ı hatırlayın zikredin, iyiliklerde bulunun maddi konuda müsait değilseniz, gülümseyin tefekküre dalın selamlar verin komşunuzu ziyaret edin, ama yeter ki karamsarlığa, düşmeyin yüce Allahın lütfünden kereminden ümit kesmeyin.

Zihninize insanlar yanlış düşünceler sokabilir, yanlış yola götürebilir sakın gözünüzle kulağınızla duymadan inanmayın, kardeşinize karşı (insanlara karşı zaten kardeşiz) hüsnü zanda bulunmayın bulunmayı da aklınızdan geçirmeyin.

Her an ölçünüz Yüce Allahın Kuranı, gül kokulu Resulün sünneti olsun.
Sakın ola ümit güneşinizi söndürmeyin, o sönmez , nefis ve şeytan söndüğünü söyler, o yüce Allahın, sönmeyen nurudur.

Hasret ateşini de, yokluğun ıstırabını da acizliğin dermanını da, madde ve mana âlemindeki karışıklıkları da, dağlanan gönlün dermanına da tüm olumsuzlukları da, olumluluğun mutluluğuna çevirecek olan yüceler yücesi Allah’tır, sakın bunu unutmayın.

Sımsıkı Yüce Allah’a sığının, yaklaşın ve tüm olumsuzlukların yakan yalnızlığı ,tüm sıkıntılar dertler, sabrın ve yüce Allah’a teslimiyetin sonunda eriyip gidecektir.. Selam ve dua ile.
 
Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..