Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '14

 
Kategori
Siyaset
 

Turan'a dair -2

Turan'a dair -2
 

Bence; Turan fikirinin gerçekleşememesinde ki etken bizim birlik olmayı beceremediğimizden kaynaklanıyor.

Soyumuzun ve kanımızın vermiş olduğu liderlik vasfından ötürü bu ülkü gerçekleşemiyor. Kurduğumuz onlarca Türk devletlerinin yıkılmasında en büyük paya yine kendimiz sahibiz. Daha iyi yöneteceğimize inancımızdan dolayı çıkardığımız isyanlar, savaşlar ve iktidar uğruna girdiğimiz kanlı oyunlar bizlerin aslında en büyük düşmanlarının yine kendimiz olduğunun örneğidir.

İçimizde ki liderlik özelliğini öldürerek birazda biat etmek lazım ama dediğim gibi kanımızda bulunan özellikler neticesinde bizler hep liderlik etmek için çabalar sarf ediyoruz. Aynı olaylar Turancılık ülküsü içinde geçerlidir.

Turancılık ülküsü güden bir çok kuruluş dernek ve siyasi parti vardır. Neden bunlardan sadece birer tane değilde birden çok kuruluş vardır? Kanımızda bulunan liderlik vasfı.. Mesela halk arasında daha çok sayıya ulaşmak ve türlü etkinliklerle ses duyurmak için vakıf ve derneklere ihtiyaç vardır. Peki birden çok vakıf ve dernek varken nasıl birlik olacağız?

Aynı amaçta olan iki dernek veya vakıf  arasında neden kıyasıya bir rekabet olmak zorundadır.

Sonuçta bu ülküye tek bir çatı altından gidilmesi gerekirken neden bu kadar çok sayıda kuruluş faaliyet göstermektedir. Bu kurumlar ortak bir kararla tek bir dernek veya vakıf altında toplansalar sesimiz daha gür çıksa olmaz mı?

Turan ülküsü güden bu kadar siyasi parti neden tek parti adı altında toplanmıyorda ayrı ayrı aynı ülküyü nihayete erdirmek için çalışıyorlar?

"Birlikten kuvvet doğar." "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" gibi birliğin önemini vurgulayan atasözleri laf olsun diyemi söylenmiştir?

Ayrı ayrı Turan ülküsü için uğraşan bu siyasi kurumlar, partiler ve şahıslar nasıl olurda bu kadar ayrılık içerisinde Tüm Dünya Türklerini tek çatı altında toplayacaklar?

 
Toplam blog
: 9
: 69
Kayıt tarihi
: 05.06.14
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Memleketim Konya. Trakya Üniversite Dış Ticaret Bölümü 2.Sınıf Öğrencis..