Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
İnançlar
 

Türbanlı çağdaşlık (2)

Türbanlı çağdaşlık (2)
 

Acaba? diyorum kendi kendime; ABD, Mersin Limanında aylarca beklettikten sonra geri çekme zorunda kaldığı gemilerinin, başkan Bush'a söz verildiği tahmin edilmesine rağmen Meclis'ten geçirilemeyen tezkerenin intikamını mı alıyor?

AB ülkeleri zaten birlikte karar alıyorlar ve ağababaları Almanya, Fransa, İngiltere ne derse o oluyor. Biri bizim aleyhimize bir karar alırsa Meclisinde, diğerleri de ilk atlayanın arkasından uçuruma atlayan koyunlar gibi davranıyorlar.

2.5 ay önce bir röportaj yapılmış Mine Karakaş kızımızla. Almanya'dan röportaj yapması için gönderilen gazetecinin adı, Anrew PURVIS. Polonya veya Rus asıllı olabilir ama Alman asıllı bir Alman değil bence. Neymiş? Türban yüzünden tahsil hayatını sona erdiren sıkıntılarla karşılaşan Türk kızlarıyla görüşüp onların dertlerini dinleyecekmiş.

Bu kızımız da açmış ağzını yummuş gözünü. Türkiye'yi Allah ne verdiyse kötülemiş. Maksadı da kendi menfaatini korumak, acılarının intikamını almak olabilir. Kızım, Alman gazeteciye sormadın mı, ''Sizin ülkenizde 3 milyonun üzerinde Türk yaşıyor, onlar sizin burnunuzun dibindeler, problemlerini araştırdınız mı? Niye buraya gelmişiniz de benden ülkemi kötülememi istiyorsunuz? Bu bizim iç sorunumuz. Ben ülkemi, yabancı bir gazeteciye kötülemem'' diyemedin mi?

Ülkesini yabancılara kötüleyenleri, iltica edenleri ben hep şöyle değerlendirdim: Pantolonundaki deliği eşinin yardımıyla veya kendisi dikmeyip, delik pantolonunu önüne gelen yabancı insana gösteren eşini ve ailesini kötüleyen insan... Ayıplanacak, biraz ileri gideceğim ama lânetlenecek insanlardır bunlar.

Alman senin iyiliğin için mi gelmiş buraya? Bir araştırsaydın ağzını sonuna kadar açmadan önce. Sonra mazereti hazır? Kapak konusu olacak şeyler söylememiş de , kendisinin söylediklerinden sadece 2 satırla bahsedilmiş de...
De... babam! de...! Biz de inandık. Hep aynı numara ya, inanması kolay.

Bu hanım kızımız araştırılırsa, arkasından birtakım şaibeler çıkabilir, diye düşünüyorum. Teşkilattan gibi geliyor bana. Bu gibi işler için eğitilmiş olabilir.

10 yaşından itibaren türban takıyormuş. Kuran-ı Kerim'de Nur Suresi 31. ayati okusaydı görürdü. Ergenlik çağına gelmemiş çocukların örtünmesi emredilmemiş. Bunlar kafalarına göre takılan dindarlardan.

İHH ne demek. Bugüne kadar bilmiyordum. İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı imiş. Bu vakfın gönüllü üyesi. Pakistan depreminde gönüllü olarak Pakistan'a gitmiş ve 5 ay Aashia Yetimler Kampı Yöneticiliğini yapmış.

Bir yerlerde bağlantısı olan bir genç kızımız. Ünlü TIME Dergisi seçimlerden önce yayınlamak üzere 2.5 ay önceden hazırlık yapmış. Kim bilir nerelerden talimat aldı. Türkiye'yi fikir ve inanç bakımından bölünmüş bir ülke olarak gösteren 22 sayfalık yazı var dergide.

Dergi haftada ne kadar satıyor tam bilmiyordum ve okuyan 100 binin üzerinde insan vardır diye düşünüyordum. Amma yanılmışım ha, haftalık tirajı 4 milyonmuş. 4 milyonun üzerindeki insan Türk kadını deyince Mine Hanım'ı tanıyacak. Mine Hanım'ın Türkiye'yi tanıtabilecek özellikleri var mı bilmiyor, ama görünüş olarak bizi bir İSLAM ÜLKESİ olarak tanıtıyor. Yani Lâik Türkiye imajını silip atıyor.

Ülkesini kötülemiş niye yaptığını bilmiyorum. Belki art niyetli değil ama yine de hatalı davranmış. Başka Türkiye yok! Kendisi güzel olabilir, resme bakıyorum, kara gözlü, tedirgin bakışlı, çok güzel olmayan bir genç kız. Türbanından güzel olup olmadığı anlaşılamıyor en azından. Türk kadınını temsil edecek, Çağdaş Türkiye simgesi verecek bir görünüme sahip değil.

Ülkemizi olur olmaz kimselere, yabancılara, bilhassa yabancı medyaya kötülememeliyiz. Bize faydası olmaz ama zararı dokunur. Ülkemiz aleyhine kullanılabilir bu bilgiler. Hem de değiştirilerek.

Dil Eğitimi için ABD'ye gitmiş. Madem tahsilin yarım kaldı türban yüzünden, ABD'ye gitme imkânın olmuş, sabredip tahsiline devam etseydin ya. 9 ay dil eğitimiyle ne öğrendin? Hallo! How are you? Are you happy now?''

Bu güzel ülke için hepimiz her gün faydalı bir şey yapmalıyız. Ülkemiz aleyhinde söylemlerde bulunurken de dikkatli olmalı, ifade özgürlüğü, ülkemizi kötülemek için hoyratça kullanılmamalı.


Herkese saygı ve sevgiler.

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..