Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '13

 
Kategori
Haber
 

Turizm Fuarı'nda Arabın Yalellisi, Yunanın Uzo'su, Cunda'nın Taş Kahvesi, gözde.

Turizm Fuarı'nda Arabın Yalellisi, Yunanın Uzo'su, Cunda'nın Taş Kahvesi, gözde.
 

Travel TURKEY 'de Partner ülke, " Mısır."


 

 

7.  kere kapılarını açan İzmir Turizm Fuarının bu yılki konuğu, Çanakkale oldu. 5 – 8 Aralık tarihleri arasında 4 gün sürecek fuarda, 2013 yılı Türkiye’nin turizm değerlendirmesi yapıldı. Ve 2014 deki turizm beklentileri masaya yatırıldı. 15 devletle birlikte katılımcılar, fuarda göz doldurdu. Çok sayıda sunumlar, Yunan Adaları ve diğer devletlerin iç içe olduğu fuarda 850 den fazla yerli ve yabancı firma, bu yıl Fuara iştirak etti.

İl Valiliklerinin yanı sıra  Turizm acentelerinin iç içe stand’larda bir araya geldi. şimdiden 2014  turizm getirileri hesaplanıp karara bağlandı

Başkan Kocaoğlu açış konuşmasında “turizm, sadece kum, güneş ve deniz demek değildir” diye söze başlayarak “ İzmir’de kongre turizmi yaratmalıyız.. Yatak kapasitemizi artırmalıyız” dedi. TURSAB Başkanı Ulusoy da Yeni fuar kompleksinin açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz dedi.

Fuarda bu yıl yine şenlik vardı. İç içe stantlarda dostluk köprülerinin atıldığı,  ve  ikramlarla  ürün tanıtıldığı gözlemlendi. Yunanlılar, güleç  yüzleri ile her gelene uzo ikram etti.

THY. Hosteslerinden ikisini gördük. Fluar’ları ile dikkatleri çekiyorlardı.

Mardinliler, allı pullu yapma bebekleriyle sahnedeydiler. Mısırlılar Ya Lelli’lerle dans gösterileri yaparak ilgi odakları oldular. Kastamonular, geçen seneki gibi pastırmaya rağbet etmemişler. Bunu Kayserililere kaptırdıkları görüldü. Bence en iyi pastırmayı Kastamonu yapıyor.

Cunda Adasının meşhur Taş Kahvesi de oradaydı. Ama sahipleri yoktu. Her halde Cunda Adasında, yazın  kazandıkları cukka’ların sayımını daha bitirememişlerdi.

İZMİR  TURİZM  FUARINDAA: ARABIN YA  LELLİ' Sİ, HOSTESLERİN FLUARI, YUNANIN UZO'SU, CUNDA'NIN  TAŞ KAHVESİ  GÖZDE VESSELAM !

Marmaris standını gördük. Ta uzaklardan albenisi vardı görüntü olarak. Marmaris Belediyesi, Halkla İlişkiler Müdürü  Sedat Kirt ile oturup konuşuyoruz. Ona takıldım biraz. Blog’da her sayıda, seri halde hep Marmaris’in tanıtımını yaptık.  Bartın’ın da yaptık ama, onlar  beni,  “fahri hemşerileri” olarak seçtiler. Sizlerden bir şey göremedik” dedim. Cevaben “ Siz tanıdığım en eski Marmarislisiniz” Size daima kapımız açık. Sizi her an içi davet edebiliriz. Bu yıl Çinlilerle mutabakat halindeyiz” dedi.

Sedat Beyin engin turizm birikimi var. Anlatıyor: “Bir kere bizim, turizmde yerli yabancı dengesini tutturmamız lazım. Başta İngiliz, Hollanda ve Ruslar, Marmaris’te önde gidiyor. Antalya’dan ipi koparan, geldiği zaman Marmaris’e “ İşte turizm budur” diyor. Çevre illere yönelik planlamalarımız var.

Bundan sonra Marmaris, mevsimi dolu dolu yaşayacak. Marmaris’te İlkbahar ve Son Baharlarda, turizm imkanları yaratacağız. Slagan’ımız: “ Tatlı bir Marmaris molası için Cuma, Cumartesi ve Pazar tatiline ne dersiniz?” olacak.

Otellerimiz kendilerini yenilediler. Yalnız çiftlere ait otellerimiz var. Butik otellerimiz arttı. 2014 de GETOB  (Güney Ege Turistik Otelciler Birliği ) ve Marmaris Turizm Birliği, Nisan ve Mayıs ayları için promosyonlu kampanyalara başlıyoruz. Bu yıl açık olan otel sayısı rekor seviyede. Kışın bile Marmaris, eskisi gibi değil. Kent havası esiyor.” Diye ifade etti.

Başarılı turizm sezonu diledim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..