Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Türk futbolunda şampiyon belli.

Türk futbolunda şampiyon belli.
 

Konuya uygunluğu


Uzun zamandır futbol yazmıyordum ve yazmayacaktım. Ama ikinci yarı başladı ve alınan karar gereği maçların sonuçları belirlenmeye başlandı. Sezon başında Beşiktaş şampiyon olacak demiştim. Ancak Beşiktaş Ertuğrul Sağlam’ı göndererek bu hakkını yitirdi. İki nedenle. Birincisi iktidarın desteğini yitirdiler.İkincisi takımın başına futbolu yıllar önce bırakmış ve çağdaş futboldan uzak bir hocayı takımı başına getirmekle şanslarını sıfırladılar.

Galatasaray son üç şampiyonluğunun bedelini ödemesi gerekirdi ve ödüyor. Sonucu belli maçların olay adamı Selçuk Dereli bu hafta Galatasaray’ı öyle bir punduna getirdi ki şampiyonluğa neredeyse havlu attırdı. GS yönetimi bugün açıkladığı bildiri ile kamuoyunun dikkatini çekmek istedi ama kimsenin ciddiye alacağını sanmam. Adama sorarlar FB-Denizli maçında şampiyonluğu Fenerbahçe’den alıp Galatasaray’a veren ne gariptir ki aynı Selçuk Dereli idi. Keza geçen sene kritik bütün maçlarda Galatasaray hakemler tarafından açıkça desteklendi. O zaman sesi çıkmayan Galatasaray şimdi kendi canı yanınca bağırırsa inandırıcılığı kalmıyor. Yıllarca bu ülkede hakemlerden en çok yararlanan takım şimdi bize tezgah yapıyorlar diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyor ama elbet kimse yemiyor.

Geriye kaldı Fenerbahçe. O da bu yıl Türkiye kupasını alarak avunacak. Onun kısmetine Türkiye kupası düşecek. Emre’yi alarak iktidara mavi boncuk sundular ama bunun yetmeyeceğini FB yönetimi anlayamadı. Bu hafta İ.B:B maçını zaten kaybederek şampiyon olamayacağını başka şeye ihtiyaç kalmadan ispat etti.

Bu durumda şampiyon olabilecek iki takım kalıyor. O da Sivas ile Trabzon. Trabzon iktidara daha yakın. Bu nedenle şampiyon Trabzon’dur. Eğer iktidar partisi içinde güç dengeleri Sivas lehine değişmezse Sivas ligi ikinci bitirecektir. Ayrıca Türkiye kupasında FB-Sivas finali onların avuntusu olacaktır.

Türkiye’de özellikle milyonları peşinden koşturan futbol için kendi kaderine bırakılıp hak edenin şampiyon olması gibi bir durum egemenler için mümkün değildir. Onlar futbolu da kendi çıkarları ve siyasi iktidarın isteği doğrultusunda şekillendireceklerdir. Yani anlayacağınız her şeyde olduğu gibi ortada adına futbol denilen sonucu belli bir oyun oynanıyor milyonlarca insanda bu oyunu seyrediyor.

Eskiden futbolu sever ve zevkle seyrederdim. Artık sonucu belli sezonları seyretmek zevk vermiyor bana. Futbol artık dipten tırnağa siyasetin pis oyunları ile iyice kirlendi. Eğer bu durumda bile futboldan zevk alanlar varsa onlara sözüm yok. Bazı arkadaşlar yukarıda dediklerim çıkınca (Daha önce Ergenekon olayı ve Obama’nın başkan seçilmesi hususunda olduğu gibi) bana medyum musun diyorlar. Elbet medyum değilim. ama görünen köy kılavuz istemez.

Ben dört ay önceden Trabzon’un şampiyonluğunu şimdiden kutluyorum. Bu halde bile futboldan zevk alanlara da iyi seyirler diliyorum.

Saygılar.

Ali İhsan UĞUZ
08.02.2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..