Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türk Halkı seçimini yaptı

Türk Halkı seçimini yaptı
 

Muhalefet Partileri ''Erken Seçim yapalım!'' feryatlarının neticesini alamadılar. Niçin acaba ''erken seçim'' diye diye 5-6 ay daha bekleyemeden AK Partiyi sıkıştırdılar, bu telaş boşa mıydı? Evet boşaymış. Niye ABDULLAH GÜL'ün Cumhurbaşkanı olmasını önlemek için uğraştılar? Hepsi boşa mıydı. Evet boşaymış.

Şu ana kadar gelen sonuçlara bakılırsa AK Parti yine tek başına iktidar partisi. Bu benim arzuladığım bir sonuç değildi. Ama bu ülkede tek başımıza yaşamadığımıza göre, çoğunluğun seçimine saygı göstermemiz gerekir. Hepimiz demokrasi kurallarına saygı göstermek zorundayız. Seçimler olaysız bir şekilde, başarıyla yapılmış. Bu da güzel bir şey. Dünyanın gözü bizde.

Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu niye anlaşıp da bir çatı altında toplanamadılar? Bu sorunun cevabını verirler inşallah. Mehmet AĞAR mertçe davrandı ve seçim meydanlarında verdiği sözü hemen yerine getirdi. Partisi barajı aşamayınca genel başkanlıktan istifa etti. Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Kandemir de istifa etmiş. Hayırlı olsun! Gelişmeleri izleyeceğiz.

Deniz BAYKAL artık başını kumdan mı çıkaracak, şöyle bir silkelenecek mi? Ne yapacaksa yapacak ama SOL'un birleşmemesinin sebebinin kendisi olduğunu anlayacak. Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkan olmasını engellediğine pişman olmaz ama hata yaptıysa onu da açıklayacak.

Onur ÖYMEN'in de Genel Başkan olmasını sağlayabilirdi. Ama ''İlle ben'' modunda ısrar etti. Artık istifa mı eder, politikadan çekilir mi ne yaparsa yapar ama Türk Halkının kendisine güvenmediğini anlamalıdır. CHP'nin başına başka bir politikacının geçmesi gerekir bence.

Başbakan Erdoğan da artık, milletin yan gelip yatmasıyla, anasını alıp gitmesiyle filân değil de yarım kalan reformların tamamlanmasıyla uğraşmalı, yandaşlarının dışındaki halkın da başbakanı olduğunu hepimize kanıtlamalıdır. Türban mı, başörtüsü mü nemenem şeyse bıraksınlar serbest olsun kim ne yapmak isterse yapsın. Rahat etsinler. Dünyaya biz bez parçası yüzünden rezil olmamalıyız.

Lâik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Din Devleti şekline sokmayı plânlamadıklarını da açıkça belirtip, halkın güvenini kazanacak şekilde icraatlarda bulunmaları gerekir.

Yok parklarda içki içilmez, kamusal alana başörtüsü / türbanla girilmez, eşi başörtülü olmayanın tayini yapılmaz kavramları sökülüp atılmalı, bu güzel ülkenin insanları istedikleri gibi yaşayabilmelidirler.

Ama istedikleri gibi derken, gizli yönlendirmelerle AK Parti yöneticilerinin yaşam tarzlarına uyum sağlamaları sağlanmamalı. Bunun adı demokrasi olmaz.

Ne diyelim, ülkemiz için HAYIRLI UĞURLU olsun!

Bence bu durumda ABDULLAH GÜL de Cumhurbaşkanlığını hak etti.

Ama Bülent ARINÇ Meclis Başkanı olmamalı. Asla...

Saygı ve sevgiler.

Mustafa Mumcu 22.07. 2007 Saat: 22:12

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..