Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Türk hükümeti terörizm hamisi mi?

Türk hükümeti terörizm hamisi mi?
 

Ortadoğuda son dönemde gelişen olayları tarafsız bir gözle izlersek bu sorunun sorulması ve titizlikle incelenmesi gerektiğini görüyoruz. Önce isterseniz terörizmin basitçe tanımına bakalım. Latince “bilinmeyen ve öngörülemeyen bir tehlike karşısında duyulan aşırı korku ve endişe, dehşet” anlamına gelen “terror” kelimesinden türeyen terörizm basitçe toplumu yıldırmak, korku salmak, bu sayede istediğini alabilmek için başvurulan her türlü şiddettir. Son dönemde özellikle seçilen bazı ülkelerin zayıflatılması, boyun eğmesi için egemen devletler tarafından bazen bizzat kurulan bazende desteklenen örgütlerdir. Bunlar kendi ülkelerine saldırarak ülkelerini egemen güçlerin istediği kıvama getirmeye çalışırlar. Bu teröristlerin öğretmenleri, stratejistleri olan egemen ülke güçleri onları kendi evlatlarını bile öldürebilecek şekilde eğitirler, silahlandırılırlar.

Bu basit tanımdan yola çıkarak ortadoğuyu incelediğimizde olaylara hiçte şaşırmıyoruz. Yıkılan mazlum ülkelerin doğal zenginliklerinin üzerine oturanlar terürün yapıcısı olarak sırıtıyorlar.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının inşaa ettiği modern Türkiye “Yurtta sulh cihanda sulh” prensibi ile mazlum ülkelerin savunucusu ve ilham kaynağı olmuştur. Bu itibarla mazlum ülkelerin tepesine çullanan terörün de, yapıcılarının da karşısında olması gerekir. Ne yazık ki buradan bakışla durum hiç te öyle görünmüyor. Basit tanımı ile Libyayı kana bulayanlar, teröristtir. Hamas zaten bütün hür dünyanın kabul ettiği bir terör örgütüdür. Suriyede ülkeyi savaş alanına çevirenlerde müslüman kardeşler dediğimiz terör örgütüdür. Bir başka terör örgütü de ülkemize telafisi olanaksız zararlar veren PKK dır.

Emperyalistler, kendi planları gereği oluşturup besledikleri ve yönettikleri bu terör örgütlerini mazlum ülkeleri kırmak için kullanıyorlar. Bu yüzden de onlara toz kondurmuyorlar. Bir tek hamas şu sıralar onları dinlemediği için tu kaka ilan edilmiş durumda.

Emperyalistler, iğrenç emellerini tatbik için bunları koruyor, Peki biz ne yapıyoruz?

Hamas maaşallah kollarımızın altında. Irak'ta bir milyondan fazla masum insan öldürülür, camilerde kadınların topluca ırzına geçilirken sessiz kalıyor, hanasın kılına dokundularmı dünyayı ayağa kaldırıyoruz. Hani ABD nin ileri karakolu olmasa İsrail'e çoktan savaş açmıştık bile.

Libya'da adını muhalif koyduğumuz teröristlere nakit para bile sağlıyoruz. Kendimiz götürüp veriyoruz.NATO zırhı ile gidip katliama ortak bile oluyoruz.

Suriyede aynı oyun oynanıyor. Suriye teröristlerinin lideri hataydaki çadır kentte yaşıyor ve yabancı basına Türk askeri tarafından korunduğunu, Suriyedeki ayaklanmayı buradan yönettiğini gururla anlatıyor. Yani o teröristlere de desteğimiz tam.

Kendi teröristimiz PKK nın imralıdan yönetilmesine ses çıkarmadığımız gibi imralı canisinin konforunu arttırıyoruz. Onu özgür bırakma tartışmalarına meydan veriyoruz, dahası dış ülkelerde oturup müzakereler yapıyoruz.

Biz neler yapıyoruz, nerelere gidiyoruz? Lütfen söyler misiniz yakışıyor mu bize?

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..