Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Türk teknik direktörler

Türk teknik direktörler
 

Aykut Kocaman


Türk teknik direktörler yıllardır yabancı teknik direktörler kadar şans bulamadıklarından, onlar kadar sabır gösterilmediklerinden yakınır dururlar. Şimdi artık mazeretleri kalmadı. Fatih Terim' in de Galatasaray ile anlaşmasından sonra 4 büyük takımın da teknik direktörü Türk oldu. Gaziantepspor ve Bursaspor' un da teknik direktörlerinin Türk olduğunu düşünürsek, Kayserispor hariç tüm iyi takımların teknik direktörü şu anda Türk. 

Bu altı büyük takımdaki 6 Türk teknik direktör bence Türk futbolunda bundan sonraki Türk teknik direktörlerin de geleceğinde belirleyici olacak diye düşünüyorum. 

4 büyük takımın da teknik direktörünün o takımların eski futbolcuları olması, artık bu takımların öz kaynaklarına dönmesinde ve alt yapılarına da bundan sonra daha fazla önem vermesine vesile olacaktır diye düşünüyorum. Anadolu takımlarında oynayan yetenekli Türk oyuncuların da sıradan Avrupa takımlarına gitmek yerine gençlere yabancı teknik direktörlerden daha fazla şans tanıyan bu teknik direktörlerin olduğu takımlara yani 4 büyüklere gelmeye daha istekli olacaklarını ve bu durumun da Avrupa kupalarında daha başarılı olmamızı sağlayacağı açık. 

Artık Türk teknik adamların da kendilerini ispat etmesinin ve Avrupa' da iyi takımlar çalıştırmalarının zamanı geldi de geçiyor bence. Aykut Kocaman, Tayfur Havutçu, Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam' dan Avrupa kupalarında başarı yakalamalarını ve diğer Türk teknik direktörlerin de önünü açmasını bekliyoruz. 

Real Madrid' de 3 Türk oyuncu oynuyorsa artık fazla mazeretimiz kalmadı. 

Bir yılda iki takımı birden ligden düşürmeyi başaran Yılmaz Vural' ın bu süreci sekteye uğratmasına izin vermeyelim. 

Türk teknik direktörlerle sadece 1 şampiyonluğu bulunmasına rağmen 3 yıl önce Aykut Kocaman' ı sportif direktör yaparak Türk Teknik adamların yolunu açan Fenerbahçe' ye bir teşekkür borcumuz var sanırım. 

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..