Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Türk Telekom Arena'da Galatasaray Servet'le kazandı!

Türk Telekom Arena'da Galatasaray Servet'le kazandı!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda ilk resmi maçını Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta karşılaşmasında Sivasspor'la oynadı. Galatasaray Servet Çetin'in 70. dakikadaki golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Servet Çetin, attığı bu golle "Arena Stadı'nda ilk golü atan futbolcu" olarak tarihe geçti. Kendisini kutluyorum. 

Türk Telekom Arena'daki atmosfer süperdi. Bu durum Galatasaray'a ekstra motivasyon sağlamışa benziyordu. Çünkü Galatasaray gerçekten istekli oynadı. İyi oynamanın ilk şartı da istekli olmak. Herkes ilk golü kimin atacağını merak ediyordu. Galatasaray formasını ilk kez giyenlerden biri mi, yoksa eskilerden biri mi, yoksa Sivassporlu bir futbolcu mu..? 70. dakikada bu soru cevabını buldu. Kazım atağı başlattı, Sabri topu sürdü, Barış ortaya yuvarladı, Servet fileleri havalandırdı. Savunma oyuncusu Servet Çetin, böylece unutulmaz bir golün altına imzasını attı. 

Galatasaray dün gece oynadığı futbolla ligin ikinci yarısının ilk yarıya nazaran daha iyi geçeceğini gösterdi. Kaleci Ufuk kendini bir hayli geliştirmişe benziyor. Kritik kurtarışlarla geceyi kurtardı. Yeni transfer Yekta bu takıma faydalı olacağına dair umut verdi. Bir diğer yeni transfer Stancu, forvete çözüm olarak görüldüğü için bu takımda. Faydalı olup olmayacağı kestirilemedi. Transfer yapmış olmak için transfer yapılmamıştır umarım. Öyle olmadığına da inanıyorum. Çünkü gerçekten gerekli yerlere gerekli transferler, imkanların el verdiği ölçüde yapılabildi. Sonuç olarak devre arası transferi bunlar. Kaleciyse kaleci, golcüyse golcü... Bu iki mevkide isabetli kararlar verildiyse Galatasaray'ın önündeki maçlar istenildiği gibi sonuçlanır. Bunu da zaman gösterir. 

Galatasaray'a "bahşedilen" Türk Telekom Arena Stadı'nın açılış maçındaki protestolara karşılık oluşan siyasi kriz nedeniyle siyasilere atfen yazıldığı düşünülen, Galatasaray taraftarının kendine uyarladığı, Tevfik Fikret'in bir sözünün yazılı olduğu pankart gözlerden kaçmadı. İşte o pankarttaki metin: "Kimseden bir fayda ummam ben, dilenmem kol kanat. Kendi gökkubbemde kendim gezginim. Bir eğik baş bir boyunduruktan ağırdır boynuma; fikri hür, vicdanı hür Galatasaray taraftarıyım." 

Yeni stadın Galatasaraylılar'a ve Türk Futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Bu stadın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biliyorum ki Galatasaray taraftarları da benimle aynı fikirdedirler. Eminim onlar da "bu stadın yapımında emeği geçen herkese" teşekkür ediyorlardır. 

Teşekkür etmek yeterlidir herhalde, değil mi? Umarım öyledir! 

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..