Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Türk vatandaşı olacak Suriyelileri neler bekliyor?

Türk vatandaşı olacak Suriyelileri neler bekliyor?
 

Bilmiyoruz tabii ki bu nasıl vatandaşlık, bizim gibi mi? Yoksa sadece kimlikleri mi değişecek? Bazı haklar verileceğinden bahsediliyor ama ödevlerini söyleyen yok.

Örneğin bizim gibi askerlik yapacaklar mı? Normalde vatandaş vatandaştır ama kalıcı olmadıklarından… Mevcut kanunlara uyulursa askerlik yapacaklar. Bu takdirde Güneydoğuda PKK’ya karşı savaşacaklarını unutmasınlar. Gerçi kalıp savaşarak ölmek yerine vatanını bırakıp gelen bu insanlara zor gelecektir ama napalım burada böyle.

İleride iş falan kurarlarsa ya da şimdi dahi bir yerde ücretle çalışırlarsa vergi verecekler ama bir işim olsun ya da hele de öyle para kazanacağım şirketim olsun da vergi neymiş diyenlerin satın aldıkları bir şeyin fiyatının yarıdan fazlası kadar KDV/ÖTV ödemeyi de hazmetmeleri gerekiyor.

AKP’nin kendi planları hariç Türkiye’nin de Suriyelileri onlardan faydalanmak için vatandaş yapmak istediği beyanlara yansıdı “Suriyelilere ihtiyacımız var”

Bir diğer konu vatandaş olarak nüfus kimliklerini ellerine aldıkları anda Suriyelilik biter. Bu ülkede Türk olmayan bazı guruplar bin yıldır kimliklerine kavuşamamışken, Türkiye’nin Suriyelilere Baas kimliği vermesini kimse beklemesin, kimliğinizde Türk yazacaktır.

Yine anadiliniz Arapça’yı yavaş yavaş baba diliniz yapsanız iyi olur; çünkü bu ülkede bebekler bile yeni doğdukları zaman kendi dillerinde “anne” diyemezler! Keza çocuklarınıza da Türkçe adlar bulun, belli olmaz, mahkeme kapılarında sürünürsünüz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..