Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '16

 
Kategori
Siyaset
 

Yargı birilerinin talimatıyla MHP’deki değişimin önünü kesiyor

Yargı birilerinin talimatıyla MHP’deki değişimin önünü kesiyor
 

MHP’li muhaliflerin hukuka bu kadar sadakatleri beni rahatsız etmeye başladı. Birileri sandıkla malı nasıl götürdüyse aynı oyun, görmüyor musunuz? Tarihteki meşhur Cemel vakasını da okumamış Kılıçdaroğlu meydanlarda istediği kadar demokrasi nutukları atsın, oyunu dürüst olan değil iyi oynayan kazanır. Aynı durum MHP’li muhalifler için de geçerli.

Hukuk ellerinde, kanun izin vermiyor diyecekler. Çünkü sizin bu yeniden doğuş arafesinde kanunlara karşı gelen bir duruma düşmek istemeyeceğinizi biliyorlar. Öyle bir tuzak ki, hukuka saygılı olsanız böyle kaybedersiniz (çünkü hukuk size bu oyunu oynayanların elinde) karşı gelseniz (sokaklara çıksanız) bu sefer de halkın nazarında itibar kaybedersiniz.

Onun için yandaş medyalarıyla birlikte MHP’nin %80’i olan muhaliflerin yerine %20’si olan genel merkezi muhatap alıyorlar. Bu da oyun. Yargı da bu oyunun bir parçası gibi hareket ediyor.  İptal ediyor, erteliyor, durduruyor, susturuyor… Muhalif hareketi sindiriyor.

Ama muhalifler inadına başlarını önüne eğip yargıya saygılı olmaya devam ediyorlar. Kerim Korkut demedi demeyin, bu mahkemeler size kongre yaptıracaklar. Hem de davetiye yollayarak. Ama yaratılan rüzgâr dinip coşku azaldıktan ve insanlar bıkıp etrafınızdan uzaklaştıktan sonra! Bürokrasi kaypaklığında, mahkeme kapılarında bu işi halledemezsiniz. Halk sizi bekliyor, meydanlara çıkın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..