Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Türkiye' de ilk

Bu haberi Milliyet Blog arkadaşlarımla ve hemcinslerimle paylaşmam gerektiğine inanıyorum. Geleceğimizin buna bağlı olduğuna da inananlardanım. Bilinçli erkeklerin de TBMM' de kadın sayısının erkeklerele eşit düzeyde olmasının getirilerini çok iyi kavradıklarına ve kavrayacaklarına biliyorum. Avrupanın birçok yerinde bu oranda kota yok.

Bizim de var olduğumuzu sözde değil, uygulamada gösteren tek ve ilk parti olan HYP (Halkın Yükselişi Partisi)ni gönülden kutluyorum. Diğer partilerimizin örnek almasını diliyorum. Cumhuriyet dönemine damgasını vuran bir karar. Birileri istedeği kadar kadınlarımızı 2. sınıf olarak görsün. Bizler 1. sınıf olduğumuzu biliyoruz. Yeter ki önümüz kesilmesin.

TÜRKİYE’ DE İLK

Türkiye’de ilk. Ölsem de gözlerim açık gitmeyecek. İncelediğimde gördüm ki HYP'de; Milletvekilliğinde %40 kadın kotası kabul eden tek ve ilk parti Kadın oranı; parti kurucular listesinde%27, teşkilât yönetiminde %47.

Kadınlar, vitrin olmaktan HYP (HALKIN YÜKSELİŞİ PARTİSİ) Lideri sayın Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk ve parti kadrosunun ZİHNİYET DEVRİMİ sayesinde kurtulacaklar. Rüyaları gerçek olacak. Kadın olarak yıllarca bunu hayal ettik. Teşekkür ederiz. Kadınlarımız hakkı olan yerlere gelecekler.

Kadının gücünü göstereceğiz, biz kadınlara bu imkânı verenleri mahcup etmeyeceğiz. Aldığınız bu karardan hiçbir zaman pişmanlık duymayacaksınız. Bizlere bu imkânı tanıyanların arkasın da değil, yanın da olacağız.

Herkese; kadın gücünü, dayanışmasını, zekâsını, çalışkanlığını, neler yapabileceğini göstereceğiz. ”ATAM İZİNDEYİZ” dediğimizde, gerçekten izinde olacağız. Bazılarının algıladığı gibi istirahatte değil.

Meclisin OTURMA yeri değil, ÇALIŞMA yeri olduğunu herkes görecek. Bu seçimlerde ki %40 kadın kotası, kadınlar için tarihi bir gün ve tarihi bir karar oldu. Tüm siyasi partiler bu kotayı bizlere uygulamalı. Kadın olarak hakkımız olduğuna inanıyorum. Bazıları "Elinizin hamuru ile erkek işlerine karışmayın"diyorlardı. İkisini de başarıyla yapacağımızı görecekler. (Bu yazım yayına çıkmazsa okuyanın erkek olduğunu düşüneceğim.Hangi parti olursa olsun , kadınlar için böyle bir kararı alan her partiyi yazılarımda belitirim.) Birçok blog'ta yayınlanıp , en çok sevdiğim "Milliyet Blog" ta yayınlanmaması beni hem düşündürür, hem de çok üzer.

HAYDİ KADINLAR MECLİSE

Keriman Tevhit ERTUĞRUL

Emekli Öğretmen

 
Toplam blog
: 15
: 516
Kayıt tarihi
: 02.09.06
 
 

1948 Bayburt doğumluyum. İlkokul Trabzon+Erzurum, ortaokul Erzurm+Adıyaman+İsparta; lise Isparta...