Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye, nükleer santralden vazgeçmedikçe operasyonlar devam edecektir.

Türkiye, nükleer santralden vazgeçmedikçe operasyonlar devam edecektir.
 

Operasyonun hedefi nükleer santral. Türkiye nükleer satralden vazgeçerse bu operasyonlar da duracaktır.

Ülke ekonomisini görünüşte hedef alan gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarının altında yatan tek hedef var o da nükleer santraldir.

Sosyal medyada paylaşılan sebepler sıralanıyor; kanal İstanbul, İstanbul hava alanı, 3.köprü gibi bazı sebepler ileri sürülüyor. Ama işin asıl sebebi gözden kaçırılıyor.

İsrail’e nükleer santral kurulmasına kesinlikle karşı çıkan ABD eski başkanlarından Kenedi, İsrail tarafından öldürüldükten sonra nükleer santrali kurdu.

Nükleer santral demek nükleer bombaya sahip olmak demektir. Türkiye nükleer santral kurduğunda aynı zamanda nükleer bombaya da sahip demektir. Burada çok önemli bir ayrıntı var; Jeponlar ile yapılan nükleer santral anlaşmasında sadece nükleer satral kurulmayacak aynı zamanda uranyum ve plütonyum zenginleştirilmesini de Türkiye yapabilecek!!  İşte bütün yabancı operasyonların sebebi budur.

Düşünün, İran’a nükleer santral kurulmaması için ne büyük tepkilerin olduğunu!

Türkiye bedava nükleer santral kuruyor. Devletin bütçesinden de bir kuruş dahi çıkmadan 22 milyar dolarlık nükleer santrale sahip oluyor. Bunun benzeri dünyada bugüne kadar görülmüş değil.

Türkiye nükleer bombaya sahip olursa İsrail ve diğer ülkeler artık istedikleri gibi Türkiye ye kafa tutamayacaklar. Türkiye enerji açığını kapatacak ve dışa bağımlılıktan kurtulacak. Düşünün bu durumda Türkiye’nin kalkınmadaki hızını.

Greenpeace denilen bir ST. Örgütü beni cepten arayarak nükleer santrale hayır kampanyasına davet ediyordu. Telefondaki hanıma ben sorular sormaya başlayınca ne sorularıma cevap verebildi ne de ısrar edebildi. Belli ki onlar da kandırılıyorlar.

Teknolojide ileri ülkelerin hepsi nükleer santral kurmuşlarken Türkiye’nin kurmasına engel olmaya çalışıyorlar. Nükleer santral kurma; tehlikeli. Dikkatsiz olursan yolda yürürken bile ölürsün. Hes yapma, baraj yapma; doğaya zarar veriliyor. Rüzgâr santrali kurma; kuşlara zarar veriliyor. Peki, bu ülke nasıl enerji açığını kapatacak? Nasıl gelişecek? Nükleer enerji olmasaydı bu teknoloji bugünkü safhaya gelebilir miydi? Sağlıkta bu kadar ilerleme olabilir miydi?  

Nükleer satrali engellemek için daha nice operasyonlar sürecektir....

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..