Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye, soykırım ve yapılması gereken

Türkiye, soykırım ve yapılması gereken
 

SOYKIRIM


GELİN, SOYKIRIM ANITINI BİZ DİKELİM

ERMENİ SOYKIRIMI VE TÜRKİYE

Diasporanın, ABD de bir süredir temcit pilavı gibi her yıl pişirip pişirip ortaya getirdiği soykırım pilavına karşı Türkiye hep savunmada kalarak, tabiri caiz ise pilava yağ ilave etmektedir.

Onlar da çok iyi bilirler ki, Osmanlı hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Hatta ne büyük nankörlüktür ki Almanya, Yahudileri diri diri yakıp onlara soykırım uygularken, Osmanlı onlara sahip çıkmıştır. Fakat bugün İsrail ve ABD’deki Yahudiler ise diasporayı sürekli ayağa kaldırıp destekleyerek aba altından Türkiye’ye sopa göstermektedirler. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır. Bu ne büyük nankörlüktür!

Şu da bir gerçektir ki; Türkiye’deki Yahudi vatandaşlarımız bunun farkında olup, o nankörlüğü yapmadıklarından, İstanbul’da sinagoga bomba konularak gözleri korkutulmak istenmiş ve onlar buna göğüs germişlerdir.

Haddi zatında, Ermenistan’ın böyle soykırım diye bir talebi de yoktur ve kendisi de iyi biliyor ki soykırımı Ermeniler Türklere yapmışlardır. Rus komutanların ve dünyada daha birçok istihbaratçının o günkü günlüklerinde de mevcuttur. Hatta bir Ermeni olan Hırant Dink bile “Türkler soykırım yapmamıştır, bu yalandır” dediği için öldürülmüştür.

Orhan Pamuk ise desteklenerek kendisine bir kitap yazdırılıp ardından Nobel ( Nobel de bir Yahudi’dir! O kuruluş da bir Yahudi kuruluşudur! Bu da ayrıca iyi bilinmelidir.) ödülü verilerek Türkiye mahcup duruma düşürülmek istenmiştir. (Bizim o akıllı, çağdaş Türk, Müslüman ve Atatürkçü, ilerici yazar-çizer, at gözlüğü takan satılmışlar da hemen bir Türk’e Nobel ödülü verildi diye bayram etmeye başladılar. )

Türkler soykırıma maruz kalmış bir millet iken, Türkiye’nin pasifliği yüzünden bugün haksız durma düşürülmektedir.

Gelinen noktada Türkiye’nin yapması gereken şudur:

Türk tarihçilerin ve dünyada soykırıma maruz kalmış ülkelerin tarihçileri ile birlikte, yapacakları bir çalışma neticesinde, dünyada bugüne kadar yapılmış ve yapılmakta olan ne kadar soykırımlar varsa ortaya çıkartılmalıdır.

Ermenilerin Türklere,
İsrail’in Filistinlilere,
Rumların Kıbrıs Türklerine,
Fransa’nın Cezayirlilere,
Amerika Birleşik Devletleri’nin Amerika’da Kızılderililere, Japonya’da, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de vs. gibi soykırımlar bir kitap halinde toplanmalı.

Bu çalışmalar belgeleriyle birlikte, soykırıma maruz kalmış ülkelerin meclisine getirilip tanıtılmalıdır. Türkiye’de de aynı şekilde, bu soykırımları TBMM’ye getirip tanıtmalıdır.

Bunun ardından, soykırıma maruz kalan ülkelerde ve bunlara dost ülkelerin de birer soykırım anıtı dikilmelidir.

Bakalım hangi ülkeler soykırım yapmış ve hangi ülkeler daha çok soykırım yapmışlardır.

Bu aynı zamanda, soykırıma maruz kalmış ülkeler ile birlikte bir blok oluşturmak demektir.

Türkiye, sürekli savunmada kalmak yerine atağa geçmelidir.

(Bu görüşümü destekleyenlerin yorumlarını özellikle bekliyorum.)

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..