Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye barışı zorlarsa ABD İsrail'i terbiye eder.

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz suları ısınırken "bir sana bir bana" oyunlarının galibini şimdiden tayin etmek mümkün değil. Devletler hukukunu kendi yaptığı her şeyin mübah olduğunu zanneden, bölge halkları tarafından "katil ülke" kabul edilen İsrail'in kötü niyetleri ortaya çıktı. Uydurukça hazırlanan, gerçekleri örtbas edecek kadar ciddiyetten uzak, "kör ve sağır" BM raporunun amacı yeni bir savaşa çanak tutmak mı olmalıydı? 

Başta ABD ve AB' nin hoşlarına gitmese de bu bölgede Türkiye' nin söz söyleme hakkının olduğunu, bölge üstünde Türkiye' nin dışlanarak hesaplar yapma devrinin bittiğini bilmeleri ve bunu artık hazmetmeleri lazım. 

Öte taraftan kendilerinin demokrasi havarisi kesilip etnik güçleri hareketlendirirken, Türkiye'nin Osmanlıcılık maskesi altında "emperyal güç" haline gelmek istediği propagandası yaptıklarını gözden kaçırmamak gerek. Başta Filistin olmak üzere Türk yönetimi ve simgelerininin revaçta tutulduğunu duygusal çerçevede değerlendirmeliyiz. Ortadoğu siyasetinde bizi zora sokan bir propaganda türü olabileceği, olayları gerçekçi açıdan okuyamayacağımızı göz önünde tutarsak ne uluslararası ilşkilerde ne de BM çerçevesinde bize artı değeri olmaz. 

İsrail' e yaptığımız "one munite" çıkışında İsrail' in yediği dolmalar bakınız bizim boğazımızı tırmalıyor. Biz özür falan beklerken, ülkemizdeki bazı iyi planlanmış terör eylemlerini kimin başlattığı ima edildi. Güney Kıbrıs' ın Doğu Akdeniz' de enerji kaynakları arıyor olması hemde İsrail' le işbirliği haline girmesi, İsrail' in Yunanistan' la işbirliğine gitmesi, sırada Suriye ile işbirliği yapacak olması ve başka halkaları ekleme çabaları diplomasi savaşının nerede son bulacağını zorlamaya başladı. Türkiye' nin herkesi şaşırtan çıkışı karşısında çözülen bu diplomasi atakları savaş kokusu getiren hava solunmasına neden olacaksa da potada yavaş yavaş eriyor. 

ABD, ne zaman AB tarafından kullanıldığını anlarsa Ortadoğu' da dengeler mantıklı bir çerçeveye oturur. Türkiye her ne kadar sesini yükseltsede barış ortamına diğerlerini çekmek istiyor. Dikkat edilirse bazı yaptırımlarla İsrail' i zorlaması Türk kamuoyununu duygusal olarak tatmin etse de dünya kamuoyu, olaylarda Türkiye' ye önemli bir rol biçiyor. 

Bu olay batı medyasından bir pofpoflama olarak gelebileceği gibi pis bir oyuna düşürme taktiği olabilir. Türkiye'nin iyi biçimlenmiş politikası bu gaza getirmeyle içinden çıkılmaz olaylara dönüşebilir. Tarihimizde hesapsızca politikalar hep "gaz verme" olaylarıyla hezimete düşürüldü. 

Mevcut iktidarın "sen aslansın" rüzgarı yerine "ben zaten aslanım" diyebilmesi Türkiye' yi hem siyasi zafere, hem de mazlum halkların emparyalist baskılardan kurtulmasına neden olur. Çünkü, ABD' nin İsrail' i terbiye etmesi Türkiye'nin istikrarlı ve Ortadoğu ülkelerinin hakkaniyetine dayanan politikalarından geçiyor. 

Türkiye haricinde bazı ülkelerinde ABD çabalarıyla liderliğe soyunmak istemeleri maalesef mümkün değil. Türkiye' nin coğrafi konumu bunu önlüyor. 

Şimdi siysi istikrarla destekleme zamanı. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..