Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Bayramlar
 

Türkiye Cumhuriyeti 85 yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti 85 yaşında!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümü büyük coşkuyla kutlanıyor. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne bıraktığı en büyük eserini ve mirasını korumaya devam ediyor ve O'nun izinde ilerlerken organize ettiğimiz törenler ve kutlamalarla O'na teşekkür etmeyi ihmal etmiyoruz.

Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramı, halkımızın mutlu ve birlik olarak, özgürce yaşamasının bayramıdır. Cumhuriyet'in bu ülkeye kazandırdıkları sayılamayacak kadar çoktur. Din özgürlüğü, kılık-kıyafet özgürlüğü, seçme ve seçilme hakkı, kadın-erkek eşitliği ve daha bir çok kazanım Cumhuriyet tarzı yönetim şekliyle sağlanmaktadır. Ayrıca Atatürk ilke ve inkılapları Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde vazgeçilemez unsurlardandır. İlke ve inkılapların herhangi birinin uygulanmaması veya zayıflatılması hatta zayıflatılmaya çalışılması dahi büyük sorunlara neden olur, Cumhuriyet'i temelinden sarsar.

İleri görüşlülüğü ve üstün zekasıyla Türk Milleti'ne önderlik eden Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet'i ilan etmekle kalmamış, belirlediği ilkelerle ve yaptığı devrimlerle Türkiye'nin uzun yıllar yaşamasını sağlayacak şekilde Cumhuriyet'in temellerini sağlamlaştırmıştır.

Bugün, ülkemizin içinde ve dışında Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, Cumhuriyet tarzı yönetim şeklini içine sindiremeyen, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenler var. Bu şekilde düşünenlere karşı bizim vereceğimiz en büyük cevap bugün yaptığımız gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümünü birlik olarak kutlamamızdır. Bu ülkenin ilelebet yaşamasını sağlamak için de birlik ve bütünlüğümüzü sürdürmeli ve Cumhuriyetimiz'i bugün olduğu gibi gelecekte de canla, başla korumalı ve sonsuza dek yaşatmalıyız.

"Ey yükselen nesil, istikbal sizsiniz, Cumhuriyet'i biz kurduk, siz devam ettireceksiniz." M. Kemal Atatürk

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..