Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '17

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Türkiye'de dizi sektörü

Türkiye'de dizi sektörü
 

Diziler sarmış dört bir yanımızı. Bütün kanallar adeta dizi yarışında. Belli dönemler bazı furyalar halinde sözleşmişcesine bir çok kanal benzer diziler türetir hale geldi. Bir dönemin furyası töre dizileriydi. Ardından romanlar dizilere çevrilmeye başlandı. Yasak aşk revaçtaydı bazı dönemler. Hala yer yer bazı dizilerde aynı etkide olmasa da yer edinmiyor değil.

Şimdilerin furyası terörle mücadele dizileri. Unutmadan şunu da söylemem gerekiyor. Bir ara bir kanalda Sakarya Fırat , Sungurlar isimli her ne kadar eleştirilse de bir çok kesim tarafından ilgi ile takip edilirdi. Ta ki yayınlandığı kanalın terör bağı ortaya çıkana kadar. O dönemde bir çok yapımcının eleştirdiği dizinin benzerleri şuanda 3 ayrı kanalda gösterilmeye başlandı.

Aklıma bazı sorular da gelmiyor değil hani! Düne kadar eleştirilen bir format bugün nasıl bir anda bir çok kanal tarafından yapımcılara yaptırılır oldu? Kanallar ülkenin içinde bulunduğu aslında acı olan tablodan mı beslenme çabasında pek anlamış değilim.

İnsanlara milli birliğimi aşılıyorlar yoksa gizliden gizliye terör ve şer odaklarına yol mu gösteriyorlar? Bunu kendilerine sormak lazım. Belki ağır bir itham olabilir. Benimkisi sadece masum bir soru.

Eskiden ne güzel dizilerimiz vardı. Ben Çocuklar Duymasın fanatiğiyimdir. Abartısız her gün eski bölümlerini tekrar tekrar izlerim. Bu arada Çocuklar Duymasın yeniden geliyormuş. Ağustos'ta başlıyormuş. Merakla bekliyorum.

Hadi hayırlısı..

 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..