Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye’de satıcılar ne satılıyorsa onu satıyorlar; satılacağını bilseler pazara taş getirirler

Türkiye’de satıcılar ne satılıyorsa onu satıyorlar;  satılacağını bilseler pazara taş getirirler
 

Vallahi bu adamları dövmek geliyor içimden… Millet patates alıyor, satıcılar da patates satıyor. O onun sattığını alıyor, o da onun aldığını satıyor. Alan kişi sadece patatesi biliyor onu alıyorsa o pazarda sadece patates satılacak demektir.

Alan zaten cahil ne alacağını bilmiyor, duymuş bir patates onu alıyor. E haliyle patates çok gidince çok kar ederim diye senin ki patates satıyor.

Şehirlere bakınız… Dükkânların yarısı en çok satılan şeyler. Telefon revaçta ya her sokakta on tane telefoncu. İhtiyacınız olan bir şey az satılıyorsa İstanbul’da bile bulamayabilirsiniz. “Bunlar gidiyor ağam, onun için dükkânda bunlar var”  Gitmeyenleri(satılmayanları) nereden bulacağız. Az gidiyor/satılıyor diye getirmiyorlarmış. Adam ne satılıyorsa onu koyuyor dükkânına. AVM’lere kızıyorlar. Dükkânların kapandığı iyi oldu. Bu iş cahil insanların işi değil. “Bunlar gidiyor ağam, onun için dükkânda bunlar var”  Böyle saçma sapan şey olur mu ya! Bilmiyorsan yapmayacaksın bu işi. Kapandığı iyi oldu bakkalların.

İnsanların ihtiyacı olan her şey bulunacak dükkânında kardeşim. Ne demek hangi mal satılırsa dükkâna onu koyarım. Bana ne senin satışından. AVM’ de satılsın satılmasın ne ararsan var.

Böyle şey olmaz ya…”Gitmiyor/satılmıyor diye dükkâna koymuyorum” Lafa bak! Satılmıyor dediğin şeye ihtiyacı olan olmaz mı? O insanlar Abudabi pazarına mı gidecek! Adam kapıya yazmış “Hipermarket” Tırnak çakısı var mı hemşerim? Yok. Niye yok? Alan olmuyor. Peki, insanlar tırnaklarını baltayla mı kesiyorlar? Adam cahil. Bu işin adamı değil. Hoçanlı’nın dağında koyun çobanıymış. Koyunlarını satmış gelmiş İstanbul’a hipermarket(!) açmış.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..