Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye derin uykularda donarken...

Yüzyılın en büyük ekonomi krizlerinden bir tanesi Dünyayı silkelemeye başladı. Bize henüz nefesi bile ulaşmadan dökülmeler, kırılmalar başladı. Şu büyük gerçeği ne yazık ki ülkemizi yönetenler göremiyor. Öyle derin sorunlar ve yaralar var ki uğraştığımız şeyler delinin sopasıyla kum karıştırmasına benziyor.

Yaşadığımız ülkede herkes çocuklarına iyi bir gelecek hazırlama derdinde, işin doğrusu bu. Ancak diğer yandan çocuklarımız büyüdüklerinde çalışacakları şirket bulabilirler mi? orası meçhul. Gelirin %90'ını %10 yemesi gibi anormal bir gerçekle yaşıyoruz. Bu elit zümre bir eli yağda diğer eli balda. Halk ise kendi seçtikleri tarafından 1 çuval kömür, 1 çuval nohut verilerek susturuluyor. Bu yardımı alabilenler ise ihtiyaç sahiplerinin tamamı değil.

Ülkenin değil 10 yıl değil 5 yıl 1 yıl sonrasını görecek bir vizyonu, planı yok. Türkiye İran'mı olacak? diyenler utansın. İran bizden 50 yıl ileride. İsrail dahi vurmaya çekiniyor kaldı ki Amerika çok istediği halde vuramadı. Eğitim konusunda bizim neredeyse 10 kat ötemizdeler, en iyi okullarda dereceye girenlerin ciddi bölümü İranlı.

Sokaklarda , Pazarlarda gördüğüm insanlar çok yoksul. Çok ciddi işsiz var ama çoğunluk alışmış durumda. Krizi fırsat bilen şirketler çok ciddi personel çıkarıyor. Ülkenin en önemli kadroları elini, kolunu oynatmaktan aciz. İktidar yandaşları Vali yapılıyor, Müdür yapılıyor yetişmiş kadrolar merkeze.

Durum 2000 krizinden daha kötü olacak gibi gözüküyor. Toplumsal cinnet ve bunalım haberlere yansımaya başladı bile. Ne diyelim? Allah ülkemize , mahsunlara ve iyilere acısın...
 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..