Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılmıyor

Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılmıyor
 

Küstük oynamıyoruz kardeş....


 

Ho ho hoooo.

Duyun da inanmayın komşular.

Yılların en merakla beklenen, en toto tahminine atıf, en çekirdek çitlenesi yarışmasına  katılmayacak mışız.

Abovvvv.

Neymiş efenim, oylama da haksızlık yapılıyomuş…

Hakettiğimizi alamıyomuşuz..

Al gülüm ver gülümmüş…

Kayır baba kayır beni de, oyunu oynanıyomuş…

Biz de küstük oynamıyozzzz..

“Türkiye 1975 yılından beri katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması’na önümüzdeki yıl gitmeme kararı aldı. Geçen ağustos ayında “Eurovision’a katılmayabiliriz. Puanlama sistemi masaya yatırılmalı. Geçen yarışma öncesi Can Bonomo bütün oylamalarda ikinciydi. Ancak işin garibi yarışmada böyle olmadı. Bazı ülkeler oturuyor birinciyi belirliyor, biz de şakacıktan oylama yapıyoruz. Bundan sonra sonucu belli Eurovision’a katılmama seçeneğimizi de kullanabiliriz” diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, oylama sistemindeki haksızlığı protesto ederek bu yönde aldığı kararı açıkladı.

TRT Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “Bu yıl İsveç/Malmö’de yapılacak olan 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na ekonomik nedenlerle bazı ülkelerin katılamayacağı yönünde duyumlar alınmıştır. TRT’nin Avrupa Yayın Birliği(EBU) üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışmasına katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir. Bu kapsamda kurumumuz, 2013 yılında İsveç/Malmö’de düzenlenecek 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır” denildi.

Oylama sistemi değişti

Açıklamada EBU’nun ayrıcalıklı üyeleri Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçlar” dolayısıyla geçen yıl yarışma için izleyici oylarının etkisinin yüzde 50’ye indirildiği, bu ülkelerin yarı final elemelerine katılmadan doğrudan finalde yarıştıkları belirtilerek, bunun haksızlık yarattığı ifade edildi.

Erener ile birinci olduk

2003 yılında Sertab Erener’in yorumladığı ‘Everyway That I Can’ isimli eserin birinci olduğunun hatırlatıldığı açıklamada TRT’nin son 10 yıl içerisinde; bir birincilik (2003), üç dördüncülük (2004, 2007, 2009), iki yedincilik (2008, 2012), bir ikincilik(2010) aldığına işaret edildi.

2000’li yıllarda Türkiye’yi temsil eden yarışmacıların başarısında, oylama sisteminin değiştirilmesinin, e-izleyici oylamasının (televoting) etkisinin büyük olduğu belirtildi ve 2011 yılından itibaren ise izleyici oylarının etkisi yüzde 50’ye indirilip jürinin de yüzde 50 söz sahibi olduğu hatırlatıldı. 2 Kasım’da İstanbul’da Eurovision Danışma Kurulu yapan TRT, 2014 yılında ise yarışmaya daha iyi hazırlanarak katılacaklarını sözlerine ekledi.

Bugüne kadar toplam 34 yarışmada yer alan Türkiye 1976, 1977, 1979 ve 1994 yıllarında ise çeşitli sebeplerle yarışmaya katılmamıştı. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Portekiz ve Polonya’dan sonra dün Bosna-Hersek de maddi nedenlerden dolayı Eurovision’a katılmayacağını açıkladı. Oylama sistemini protesto eden Türkiye’yle beraber 2013’te Eurovision’a katılmayan ülke sayısı 4.’e çıktı.”(milliyet.com)

Haberin devamı:

 http://magazin.milliyet.com.tr/haksizlik-yapiliyor-eurovision-a-gitmiyoruz/magazin/magazindetay/15.12.2012/1642097/default.htm

Şimdi doktor bu durum nedir desek; en iyi yorumu Dr Erol yapar.

Gün içinde bekliyoruz zaten twitlerini.

Bu bir adım mıdır?

Yavaş yavaş batı yönünü değiştiriyor mu ülke?

Yoksa gayet hızlı mı bu dönüş?

Batık ülkeler oyununda yerimiz yok kardeş, eziksiniz siz türküsünü mü çığırmaya başladık?

Biz biliriz bizim işlerimizi kimseye sormayız.

Kendiniz çalın kendiniz söyleyin.

Hadi bize eyvallah…

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..