Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye’nin 3 katrilyon dolar yer altı zenginliği varmış; gülüyoruz ama ya doğruysa

Türkiye’nin 3 katrilyon dolar yer altı zenginliği varmış; gülüyoruz ama ya doğruysa
 

Bir parti başkanının iddiası bu. Rakamı telaffuz edemiyorum. Bizler vatandaş olarak komik bir iddia diye gülebiliriz ama devleti yönetenler gülemezler. Adam atıyorsa sen gerçeğini söyle.

Türkiye’nin yer altı zenginliği nedir kardeşim? Tahmin edileni bilmiyorsan tespit edileni söyle? Ne kadar petrolümüz var; doğalgazımız, madenimiz? Herkes çıkıp bir şey söylüyor, vatandaş da inanıyor.

3 katrilyon dolar… Bana açıklanmış rakama bakarım ben. Elbette resmi rakam önemli; ama resmi rakam yok ki! Madenlerimizin bilerek çıkarılmadığı, çıkarılanın da işlenmeden yok pahasına satıldığı şeklinde iddialar var. Türkiye’de yılda 17 bin ton altın çıkarılıyormuş, kim biliyor bunu?

Yoksa yok deyin ya, bugüne kadar madenle mi yaşadık! İnsanlar aydınlatılmıyor, herkes kendine göre komplo teorisi üretiyor. Ülkeyi yönetenlerin görevi atıp tutanlara gülmek değildir. Bizim için burada yazan atmasyon rakam, senin kayıtlarında gizlediğin ya da bilmen gerektiği halde bilmediğin gerçek rakamdan daha makbuldür; çünkü ne kadar gerçek dışı olsa da bir samimiyet var.

Neyi kimden gizliyorsun ya… Ben bilmiyorum ama derin devlet biliyor, CİA biliyor, İsrail biliyor… Madenlerimizle ilgili güncel bilgileri istiyoruz. Hani yukarıdaki rakam doğru da açıklarsam ülkeme saldırırlar diye mi korkuyorsun? Dünya Türkiye ile çok fazla uğraşıyor, belki de neden bu.  İki de bir stratejik deyip duruyorsunuz, neymiş bu “stratejik”; her ülkenin konumu kendine göre stratejik olabilir. E elbette toprağın altında iddia edildiği gibi 3 katrilyon yatıyorsa “stratejik” olur. Allah’ın taşı toprağı işte, niye bu kadar ölüyoruz ki; belki de bunun için!

3 katrilyon dolar ne kadar para ya! Altımızda bu kadar servet varken 3 lira için insanlarımız niye dileniyor ki? Kime vereceksin! Yoksa da bir şey razıyız; yedi ceddimiz yonca biçti biz de biçeriz! Ama gerçekse ve de ülke halkından saklanıyorsa…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..