Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye’nin gücü artıyor

Türkiye’nin gücü artıyor
 

Türkiye’nin Ortadoğu’da ki gücü artıyor. Siyasi gücü değil. Ekonomik gücü de değil. Ama askeri gücü göreceli olarak artıyor. Türkler nihayet gerilla harbini öğreniyorlar. Hem de iyi öğreniyorlar, çabuk öğreniyorlar. Teorisini değil, pratiğini öğreniyorlar. İşte bu hesapta yoktu.

 

Bir müddet sonra, yıllar değil aylar sonra, Türkiye Ortadoğu’da ki her hangi bir gerilla gücüne karşı etkili olabilecek en tecrübeli, en yetkin güç haline gelecek. Evet, bunun bir bedeli var, her gün gelen şehit cenazeleri. Ama başka çare kalmış mıydı. Ya boynumuzu kırıp, uslu çocuk olacaktık. Büyük güçlerin, büyük devletlerin şamar oğlanı durumuna düşecektik. Ayrıca memleketimizin parçalanmasına göz yumacaktık, ya da canımızı dişimize takıp düşmanlarımıza hadlerini bildirecektik.

 

Bugün Güneydoğu Anadolu da sürmekte olan savaşın bir yan ürünü oldu. Büyük güçler bunu hesaba katmamışlardı, bu kadar cesaretli, kararlı, fedakar ve başarılı olacağımızı hesaba katmamışlardı. TSK zaten güçlüydü ama bu mücadelenin sonunda gerilla harbinde uzmanlaşmış bir ordu olarak çok daha güçlü bir hale gelecektir. Bundan hiç şüphe yok.

 

Baykal’ın da, Bahçeli’nin de dış güçlere, düşmanlarımıza karşı takındıkları ortak ve milli tutumu takdirle ve saygıyla karşılıyorum. Birleşmiş Milletlerin aldığı karar hiç de sürpriz değildir. Şimdiye kadar bu kadar açıkça beyan edemedikleri gerçek niyetlerini böylece açıkça ilan etmek zorunda kaldılar. Başka çareleri kalmamıştı, ele güne karşı, kendi kamuoylarına karşı, zevahiri kurtarmak için.
 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..