Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '16

 
Kategori
Oyunlar
 

Türkiye Oyun Sektöründe sahada

Türkiye Oyun Sektöründe sahada
 

Türkiye Oyun Yazılımı Sektörünü Keşfetti


Sosyal Hayatımız Dijitalleşti

İnsan hayatı, yaşam şekli ve sosyal hayatımız hızla değişiyor. Dijital dönüşüm hayatımızda yıkıcı bir devrim yaratıyor. İnsanlar sosyal ortamlar üzerinden sosyalleşmeye devam ediyorlar. Sosyal hayatın dijital ortama kayması, mobil cihazların yaygınlaşması,  oyun sektörünün büyümesini sağladı. Türkiye son yıllarda yazılım alanında önemli başarılar sağladı. Dijital teknolojilerin kullanımının artması, bant genişliğinin gelişmesi ve Türk şirketlerinin dijitalleşme konusunda istekli oluşu Türkiye’ye önemli avantajlar sağladı.

Türkiye Oyun Sektöründe Önemli Bir Aktör Olma Yolunda

Bilişim sektöründe eğitimli insan kaynakları ihtiyacı hızla büyüyor. Gözle görülen gelişmelerden birisi de Türkiye’nin Ankara, İstanbul ve Bursa merkezli geliştirdiği oyun şirketleri. Türkiye  oyun tasarımı ve geliştirimi açısından hızla ilerliyor. Çünkü bu alan bütün dünyada hızla büyümekte olan çok kazançlı ve geleceği parlak bir sektör. Oyun sadece oyun olarak kalmıyor, bunun simülasyonu ve eğitimlerde kullanılan materyalleri de cabası.

Açık Kaynaklar Eğitim Dezavantajını Gideriyor

İstanbul’da yaşayanlar oyun sektöründe geliştirici olarak kendilerini yetiştirmek isterlerse bu alanda alacakları eğitimlerle yazılım yetkinliklerini kazanacakları eğitim kursları var ama Ankara ve Bursa dışında Anadolu’da yaşayan bu konuda biraz daha şansız! Ama onlar da bu şansızlığını internetin open source kaynaklarından telafi edebilirler.

Türk Ekonomi Yönetimi Oyun Sektörünün Kıymetini Anladı

Türkiye küresel oyun pazarında yüksek katma değerli bu sektörü keşfetmiş durumda. Bu konuda geçmişte hatalar yapan KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı oyun sektörünü destekler kapsamına aldı. Şu anda KOBİ düzeyinde Türk şirketleri dünyada hızla yükseliyor.  Türkiye’nin ekonomi yönetimi de amaca uygun olarak bilişim teknolojileri alanındaki faaliyetleri destekliyor.  Oyun sektörünün ve ülkemizin geleceğinden umutluyuz.

 

Fotoğraf Kaynak: Oyun

 
Toplam blog
: 23
: 355
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

Blogger Bolat, 10 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapıyor. İstanbul'da yaşayan Blogger Bola..