Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye sıkıştırılıyor

Türkiye, dış güçler ve onun işbirlikçileri tarafından Cumhuriyet'ten bu yana hiç görülmedik bir şekilde sıkıştırılıyor.

Başta Doğu Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın yeniden şekillendiği bu yıllarda Türkiye'nin ortada güçlü bir ülke konumunda olması süper devletlerin işine gelmiyor.

Yakın tarihte alt üst edilip parçalanan devletlerin yıkıntılarından kimlerin yararlandığı gün gibi ortada. Şimdi sıranın Türkiye'de olduğunu düşünüyorlar .

Amerika Birleşik Devletleri'nin özellikle İslam ülkelerini terör konusunda potansiyel suçlu görmesi (çoğumuzun Kürtlerle PKK'yı karıştırması gibi) ve Ortadoğu'daki stratejik çıkarları gereği izlemiş olduğu politikalar Türkiye'ye sancı veriyor.

Öte yandan Rusya ve Türki Cumhuriyetleri- Türkiye ilişkileri, geleceğin güçlü Türkiye'sinden rahatsızlık duyulmasına yol açıyor.

Karmaşık ve oldukça derin planların uygulamaya kolay konulabilmesi için Türkiye'ye karşı yıpratma politikası uygulanmaktadır. Böylesi baskı ve zorlamalar, yerine ve zamanına göre değişim göstermekte, bazen Kıbrıs, Yunanistan, Ermeni problemleri olarak dış politikada gündeme sokulmakta, bazen de iç politikada sağ sol, laik- anti laik şeklinde karşımıza çıkmaktadır. PKK şiddet olayları bu politikaların hepsi için, yerine göre takviye güç olarak kullanılmaktadır.

Orduyu yıpratma çalışmaları , buna alet olanlarla birlikte planın en büyük parçalarından biri. Bunun vebalı tarih önünde büyük olacağa benziyor.

Şimdiye kadar olmadık bir şekilde Türkiye üzerine oyunlar oynanmakta ve büyük bir iç kargaşa, arkasından iç savaş çıkarılmak istenmektedir. Bunun örnekleri Dörtyol ve İnegöl'de çok açık ve net bir şekilde yaşanmıştır. Bir iki yerde çıkan alevin kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılabileceği akıllardan çıkarılmamalıdır. Benzer olaylar, geçtiğimiz yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanırken yaşı otuzun üstünde olanlar bunların canlı tanıklığını yapmıştır.

Terör ve kargaşa ortamında selin önünden kütük kapmaya çalışanlara asla fırsat verilmemelidir.

Tüm bu problemleri bilinçli ve ne yaptığını bilen bir iktidar kadrosu çözülebilir.

Türk halkının olduğundan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır.

Namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olma zamanı çoktan gelmiştir.

Halkı aydınlatacak, yerel , ulusal yazılı ve görsel basında eli kalem tutan, gerçek vatansever ve yurtseverlere büyük görevler düşmektedir.

Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..