Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Tutuklamalar

Tutuklamalar
 

Bir ülkenin eski Genel Kurmay başkanının darbeye teşebbüs suçuyla ithaf etmek ve 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile iddianame hazırlamak...

Bu eskiden olsaydı bu kişi idam edilecek demekti. Peki ya yasa gereği -eski darbelerden ağzı yanan bir millet olarak-darbeyi engelleme amaçlı genel kurmay başkanları 2 yıl süreyle seçiliyorlar ve hatta 2 hatta 3 sonraki başkana kadar biliniyordu. E peki madem böyle birşey var neden bu iddia görevdeyken dile getirilemiyor? Vakti zamanında idam edilen Adnan Menderes'e sahip çıkan -ki o zaman ki yasalara gore idam cezası verilmişti-şimdi ki genel kurmay başkanına neden çıkamıyor? İlla üstünden 50 sene mi geçmesi lazım.

Hadi diyelim ki gerçekten planladı ama yapamadı bunu neden vakti zamanında ortaya çıkaramadın demezler mi adamı yada onun hocası konumundakı Büyükanıt paşaya neden hiç bir suçlama yapılmamaktadır?

Bu kadar suçlama ve itham halkın ve medyanın önünde yapılarak TSK'nın güvenini sarsmaktadır. Eğer halk ordusuna güvenemez duruma gelirse sonumuz Ortadoğu ülkeri gibi olur.Belki 100 belki 200 yıl sonra ama kaçınılmaz son bu olur. Ha bu demek değildir ki bu adamlar istediği gibi at koştursun?  

Özel yetkili savcı,özel yetkili mahkeme, gizli tanık,mitçilere ayrımcılık.....

Ya çocuklar bile anlar bunu. Böyle yaparak demek istenilen şey:Biz istediğimizi yaparız bizimle iyi geçinin.Bir savcıya ve mahkemeye özel yetki veriliyor.Hemen kim ve ne olduğunu sadece o savcının(!) bildiği bir gizli tanık bulunuyor ve hemen karşıt bir isim gözaltına alınıyor. Şimdi soruyorum size neden karşıtı olmayan biri gözaltına alınmıyor hepsı sütten çıkmış ak kaşık mı? Ha bir sefer alınacak oldu onda da savcı görevden alındı ve adamlar için özel yasa çıkartıldı. Bunun ne demek olduğu ortada değil mi? 

Gerçi ben kime neyi anlatmaya calışıyorum ki nasıl olsa 2 kişiden biri bu yazıyı eleştirecek :)

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..