Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
70
 

Tuz değil, Ekmek

“Sağlık Bakanlığı aşırı kullanıldığında sağlığa zarar veren tuzun tüketimini Türkiye genelinde azaltmak için harekete geçti.”

http://www.8sutun.com/haberdetay.asp?Newsid=84925

Yanlış hedef:

Tuz değil, ekmek azaltılmalı ve yasaklanmalı.

Dünyanın en çok ekmek tüketen ve en çok ekmek israf eden ülkesiyiz.

Üstüne üstlük, ekmekte ki tasarruf tuzdakinin onlarca katı tasarruf miktarı demektir.

Üstüne üstlük, ekmeğinden tasarruf edebilen bir Türkiye’ye gereksinimimiz var.

Bunların yanısıra yağ var, dünyanın en yağlısı değilse bile, en yağlıları arasında yer alan bir mutfağımız var.

Dünyadaki obezite oranı, ilk % 20 gelir dilim ile son % 20 dilim içinde aynı.

Neden?

Şeker ve yağ gibi kalori deposu gıdaların fiyatı çok düşük de ondan.

Örnek: Çavdarın birim fiyatı buğdayınkinden düşükken, çavdar ekmeğininkinin yüksek olmasının anlamı bir tek odur: Yemeyin lan, perhiz neyinize?

Keza, kepekli ekmek için de öyle. Kaç kere, gariban fırıncının kepekli unun kepeksizinden neden daha pahalı olduğunu, halkımıza bir türlü anlatamamasına tanık oldum, kimbilir...

Ayrıca bakanlık, tuzdaki sodyumun eksikliğinde, epeyi tehlikeli sinirbilimsel sonuçlar ortaya çıkabileceğini hesaba katmamış. Halkımız mineral eksikliği de çekiyor, çünkü artık meyve ve sebzelerde eskiden varken, şimdilerde doğal olarak mineraller mevcut değil durumu ortaya çıktı.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 2217
Toplam yorum
: 1121
Toplam mesaj
: 127
Ort. okunma sayısı
: 494
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster