Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Tuzağın farkında mısınız?

Tuzağın farkında mısınız?
 

Neden korkuyorum biliyor musunuz? Bazen denk gelmişsinizdir, televizyonlarda haberlerde veya belgesellerde, dergilerde, gazete haberlerinde, genellikle Orta Amerika, Afrika veya Asya'daki bazı ülkelerde, askeri rejim, diktatörlük, totaliter rejim baskısı altında yaşayan, acı çeken, zulüm gören, çeşitli sıkıntılara gark olmuş insanlara tanık olmuşsunuzdur. Onların içler acısı hallerini görünce, onlara bu baskıyı uygulayan rejimlere öfke duyarız. Zulüm altında yaşayanların rejime karşı vermiş oldukları mücadeleyi manevi yönden destekleriz. Onların mücadelesini kutsal sayıp, saygı duyarız. Genellikle bu savaşı verenlere asiler denir. Bakın iyi okuyun ASİLER denir. Direnişçiler denir.

Bu asiler, direnişçiler masum halka zarar vermezler. Çünkü zaten halk için savaşmaktadırlar. Dünyanın bütün ülkelerindeki kamu oyunun desteğini alırlar. Mücadele ettikleri rejim ise, zalim şeytan olarak esefle kınanır.

Tekrar söyliyeyim neden korkuyorum biliyor musunuz? İşte PKK, bütün dünyanın gözünde "asi" gözükmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve TSK 'yı da cunta, baskıcı rejim gibi tanıtmak istiyor. Tahrik ediyor, lobi çalışmaları yapıyor, şu an KDP de ona destke çıkıyor bu lobi çalışmalarında, derlerine iyi çalışmışlar.

Yarın öbür gün Türkiye yeter artık deyipte vurmaya başladığında, büyük ihtimal , bu çıyanlar masum halkın arasına girecekler. Belki daha önce yaptıkları gibi , bebekleri öldürüp, masum insanları öldürüp, fotoğraflarını çekecekler ve dünya medyasına verecekler. Bakın Türkler bebekleri , masumları, çocukları öldürüyor diyecekler. Türkler masum Kürt halkını kırıyor diyecekler. Halkın içine sızıp , savaşı, PKK-TSK savaşından çıkartıp, TSK-Kürt savaşına dönüştürecekler. İnsanlara yalan beyan verip, tüm kürtleri provake edip kandırmaya çalışacaklar. Türkler burada kürtleri öldürüyor, yetişin diyecekler. Daha şimdiden masum halkı öne sürmeye başladılar, verilen nota da belli. Çıkan haberlerde, yabancı gazeteciler kuzey ıraktaki masum vatandaşların korktuğunu söylemeye başladılar. Balık baştan kokarmış.

Böylece Türkiye haklı davasında , haksız olarak görülecek ve birliği, beraberliği tehlikeye girecektir. Ayrıca PKK 'nın siyasi tabanı , ağlamayı öyle iyi biliyor ki , hemen dünyaya , yardım çağrısı yapacak. Fotomontajlarla Türkiye'nin barbar yüzü işte ortaya çıktı diyecekler. Amaçları Türkiye'yi Sırplar gibi göstermek , dünyada yalnız bırakmak, zalim ırkçılar gibi göstermek. Sizce dünya bunlara kanar mı? Öyle bir kanar ki, vermiş olduğumuz şehitlerimizi bile hatırlamazlar. Ateş düştüğü yeri yakarmış derler. Türkiye'yi yalnız bırakarak , dünyanın desteğini arkalarına alarak ve çeşitli güçlerle Türkiye'de etnik ayrımcılığı şiddetlendirerek bölmek isteyecekler. Ayrıca olası bir harekatta, sapla samanı birbirinden ayrımak için havadan değil de karadan bir saldırı olabilir diye düşünüyorum, ama şehit sayımızda epey yüksek olacaktır. O zaman bu iş bir kan davasına dönüşmesin....

Türkiye şu anda bir tuzağa çekilmek isteniyor. Türkiye bu tuzağı ne kadar görür bilemiyorum. Söylediklerim nacizane benim görüşüm. Olası bir senaryoyu yazdım. Ama , bence gerçeğe çok yakın gibi. İnsan fıtratı her zaman, zayıf gözükene, küçük olana meyil eder.

Türkiye Milli mücadele günlerinden sonra, tarihinde hiç olmadığı kadar, dikkat etmesi, soğuk kanlı olması gereken bir dönemden geçiyor.

Bir tarafta Avrupa, demokratikleşme diye bastırıyor, bakıyorsunuz demokratikleşme aşamalarının hepsine yeşil ışık yakılsa, sonuç toprak ver kurtula gidecek gibi gözüküyor. Hadi canım sende diyenlere şöyle bir etrafınıza bakın derim. Yugoslavya küçük devletlere ayrıldı, Irak bölündü, Beyrut , Gürscistan.... Avrupalılar bu korkumuza paronaya diyorlar

Ayrıca farkında mısınız? ABD-Rusya arasındaki fuze kalkanı krizinde Rusya Türkiye'ye dolaylı bir mesaj gönderdi kanımca. Fuze kalkanlarını Türkiye ve Irak a yerleştirin dedi. Amerika bunu kabul etmedi. Bana göre bunun nedeni , bir tanesinin savaşın yaşandığı yer, ikincisininde potansiyel savaş bölgesi olması. Eğer ABD Türkiye'ye Kuzey Iraktan dolayı ters düşerse , o füze kalkanlarını kontrolü kimin eline geçer sizce?

Bu düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Bu kesin budur deme gibi ne bir iddiam var , ne de öyle bir amacım. Sadece kendi fikirlerimi paylaştım.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..