Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Twittercı Başkan Melih Gökçek ile özel…

Twittercı Başkan Melih Gökçek ile özel…
 

Melih Gökçek ve Twittercı gençlik...


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve onun 06melihgokcek ismi altında sosyal paylaşım sitesi olan Twitter’da yaptıklarına inanmak mümkün değil. İnsanların gelişen teknoloji ile birlikte sosyalleşmenin gerçek hayattan soyutladığı tartışıldığı günümüzde biri çıkıyor. Twitter’da insanları bir yerlere davet ediyor. Üstelik bu kişi kim? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Bu yazımın konusu Başkan Gökçek olacak. 

*** 

Bir büyükşehir belediye başkanın yanı sıra ülke gündeminde kendi deyimiyle başbakandan sonra en çok ekranda gözüken Melih Gökçek’in 2. Kez düzenlediği Twitter davetine katılma fırsatı buldum. Toplam 64 kişinin katıldığı Twitter davetine genel olarak baktığımızda Ankaralı arkadaşların çoğunluğunda gerçekleşti. Diğer illerden benim bildiğim rakamlar İstanbul’dan 4, Eskişehir’den 2, Konya’dan 1, ve Sakarya’dan 1 olmak üzere Ankara haricinde 4 ilden katılımın olduğu güzel bir toplantı oldu. Toplantının yaş ortalaması 19-26 arasındaydı. Gençlerin çekingen tavırları bir süre sonra kendini rahatça soru sorabilen ve karşılında açıklayıcı ve samimi cevapların geldiği Başkan Gökçek’in açıklamalarıyla gerçekleşti. 

*** 

Toplantıda öne çıkanlar neydi? 

Toplantıya katılanların sayısında Ankaralı gençlerin çoğunlukta olması beraberinde Başkentin sorunlarını en yetkili kişi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gelen art arda sorular ile pekiştirildi. Başkanlarını karşılarından bulan Ankaralı gençler akıllarına gelen tüm soruları sordu. Üniversite öğrencileri sıkıntılarını dile getirdi. Sanayi bölgesinde çalışan bir işçi mesai saatleri ile otobüs saatleri arasında 30 dakika oynadığını mesai bitiminde araç bulamadıklarını başkana iletmesi ile Gökçek’in telefona sarılması bir oldu! Aranan yetkili ile saatlere hemen bir ayarlama çekildi. 

Ankara’nın çeşitli semtlerinden gelen 37 şanlı Twittercı gençlerin sorularının yanında Başkent gibi göz önünde olan ve Türkiye’nin 2. Büyük kentinin başkanı olmasının verdiği bir avantaj yâda getirdiği ağır sorumluluklar gereği tez avantaj mı? Demeliyiz tartışılır. Fakat tartışma götürmeyen bir şey var ki; o da Melih Gökçek’in ülke çapında tanınan biri olması, zaten bunun sonucu değil mi? Katılan 64 davetlinin 3/1’nin şehir dışından olması. Tanınan bir başkan olduğu için sorularda Ankara haricinde gelebiliyor. Örneğin gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği başkanlık sisteminde Melih Gökçek’in Başkan olup olmayacağını sordular. Gökçek ise “ Ben Türkiye’deki en büyük illerden birinin belediye başkanıyım. Bundan sonra 1 dönem daha kalmak istiyorum. Sonra bir emekli olmak istiyorum” diyerek soruyu net bir şekilde cevapladı. 

*** 

Vekillik mi? Başkanlık mı? 

Daha önceden Milletvekili olan Melih Gökçek neden milletvekili olarak kalmadığını ve neden Belediye başkanlığını tercih ettiğini 2. Twitter toplantısında açıkladı. Gelen sorular üzerine kısa geçmişinden bahseden Gökçek başkanlığı tercih etmesinde halka daha çabuk hizmet verebilmek için olduğunu söylediği, Başkan şu sözleriyle durumu özetledi: “Ben Milletvekili olarak kalsaydım Ankara’ya bu kadar hizmet edemezdim. Yaptığımız yatırımlar, projeler o zaman bu kadar kolay olmazdı.” Diyerek gelen soruları cevapladı. 

Devamı gelecek…
 

Not: Melih Gökçek’in Twitter adresi: http://twitter.com/06melihgokcek 

S&S (Her Zaman Önde) 

SAMET SERBEST 

http://twitter.com/SAMETSERBEST 

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..