Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '07

 
Kategori
Lojistik / Taşımacılık
 

Uçak Kazası

Uçak Kazası
 

Bir uçak kazası haberiyle irkildik bugün. İstanbul' dan hareket eden uçak Isparta ' da ormanlık bir alana düştü. Düşen uçakta bulunan 49 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan olmadığı açıklandı. ( Şu an haber kanallarında yolcu sayısını 50 veriyor ) Piste iniş yapması gereken uçağın hiçbir problem yokken, iniş için tüm şartlar uygunken neden düştüğü henüz anlaşılmış değil. Düştüğü yer ise tam bir muamma. Uçağın düştüğü nokta iniş rotasının dışında ormanlık bir alan.

Yapılan açıklamada ;

' Pilotların uykusuzluğu söz konusu değildi. Söz konusu ikinci pilot Fahir Aksoy deneyimli bir isimdi. Uçağın düştüğü yer iniş rotasından bulunmuyordu. Yani olmaması gereken bir noktada düştü. Uçak gözetleme kulesinin hemen altındaki tepeye çarparak düştü. Önce kanadının tepeye çarptığı belirtiliyor. Uçağın kanat ve motor bölümünün tepenin üst kısımlarında, gövde kısmının da tepenin hemen aşağısında yaklaşık 150 metre mesafede bulundu. Uçak bakımdan yeni çıkmış. Teknik arızası da yok. Enkazda yapılan ilk tespitlerde yangın belirtisi yok. Hava çok açık, sis yok, görüş açısı 10 kilometreden fazla. Pilotların son konuşmalarında herhangi bir anormallik bulunmuyor ' denildi.

Uçağın ön ve arka tarafı parçalanmış, kanat uçları kırık gövdesi ise sağlam. Ölen yolcuların bazılarının cesetlerinin koltuklarla birlikte bulunduğu bazılarının da etrafa saçıldığı haberleri var. Koltuklarla birlikte bulunan cesetlerin donarak ölmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Düşen uçağın yolcuları arasında 6 tane Nükleer Fizikçi de var. Uçağın düşüş nedeninin dışardan müdahale olup olmadığı da araştırılıyor. Ortada sicili sabıkalı bir şirket, kiralık bir pilot, kiralık bir uçak. Ve bir uçak dolusu ceset...

Buna bağlı olarak da üretilen teoriler...

Oldukça üzücü bir durum ve bir o kadar da karışık...Ölenlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum..

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..