Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Üçüncü Boğaz köprüsü üzerine !

Üçüncü Boğaz köprüsü üzerine !
 

Üçüncü boğaz köprüsünün gerekli olduğunu daha önceden yazmıştım. Hazır tartışmaya açılmışken bu konuyu biraz daha açayım diye düşündüm.

Köprüye karşı olanlar var alternatif üretenler var .

Karşı olanların genelde endişeli oldukları konu, İstanbul’un akciğerlerinin yok olması. Güzergahın ormanlık araziden geçirilmesi böyle bir endişeyi getiriyor. Bu endişe hali biraz da karşı olma duygusunun yamandığı bir dayanak.

Şile’ye de otoyol yapıldı biliyorsunuz. Artı, Gebze Şekerpınar üzerinden yeni bir duble yol daha yapılıyor Şileye. Güzergahı orman içi bunların. Yağış rejimini değiştirecek bir etkisi olmaz. Yeter ki orman arazileri imara açılmasın.

İstanbul’un trafik problemi var. Bu ileride çok daha artacak. Mevcut köprüler bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kalacak. Zaman ve enerji kaybı, kalkınmanın önünde büyük engel teşkil ediyor.

Köprünün yapılması çözüm mü?

Transit geçişlere ağırlık verilirse çözüm değil! Dahası buna güvenip de bu köprüyü yap-işlet-devret yöntemiyle kimse yapmaz.

Diğer iki köprünün yükünü alabilecek hatların yeni köprünün hattına bağlanması gerekir.

Bu çok önemli!

Şehirdeki yığılmaların nerelerde olduğu biliniyor. Buralardan yapılacak bağlantı yolları ile trafiği üçüncü köprüye kaydırmak gereklidir.

Fakat bu öyle müteahhidin keyfine de bırakılmamalıdır. Onlara bakarsanız her yerden giriş isteyeceklerdir. Trafiği artırıp para kazanmaktır niyetleri!

Bir de yol ve köprü geçiş ücretlerinin üçüncü köprüyü cazip hale getirecek şekilde ayarlanması iyi olur!

Aslında bu Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünde de olabilirdi.

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..