Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
Basketbol
 

Ufuk Sarıca Tarih yazdı

Şaka ötesi bir durum. Karşıyaka, Eurochallenge'de son 2 dakikada rakibine verdiği  10-0 lık bir seri ile evde yenildi. Önce 5-0 lık bir seri. Üç kötü KSK hucumu 0 sayı ile  geçilince, rakip  son 35 saniyesinde kullanacağı hucum öncesi mola almıştı. Karşıyaka 3 sayı ile öndeydi. Süre yanındaydı. Maçı bir sayı ile kazanmak dahi yetiyordu. Rakibin faul hakkı yoktu ve KSK nin faul bir faul hakkı daha vardı. Maçı kazanmak için herşey KSK lehine idi. 

Son 35 saniyede rakip hucumu öncesi molada Ufuk ne konuştu? Oyuncularına ne söyledi ? bilmiyoruz. Hucumun son saniyelerine doğru Ufuk'un faul yapılmasını istediği söyleniyor. Faul yapılmasında sıkıntı yok süre az fark 3 sayı.

Ama şaka gibi gerçek, faul turnikeye giren ve atış yapan oyuncuya yapıldı. Üç sayılık üstünlüğü olan KSK faul basket ile maçı berabere duruma getiriyor. Yinede kaybedilmiş bir şey yok belki de maç berabere top KSK de süre 15 saniye cıvarında. En kötü maç uzayacak uzatmada toparlanırlar diye düşünüyoruz. Ufuk da molasını alıyor.

Bu molada neler söyledi acaba Ufuk? Takım sahada nasıl yerleşmiş şaşırmak diyemeyiz buna. Topu KSK oyuna sokuyor, Can Mutaf topu rakibe veriyor ve rakip elinde top ve önünde bomboş bir hucum alanı ve pota. Bu kaçıncı hata ve nasıl hata.

Bu boş turnike ile KSK maçta geriye düştüğünde geride 13 saniye kalmış ve molalar bitmişti. Bu noktada sayı çıkarmak mümkün değildi ve 10-0 lık seri tamamlanmış maç kaybedilmişti.

Ufuk Sarıca yıllardır basketbolun içinde. Bu tarz eleme maçlarının nasıl oynanacağını öğrenememiş. Bundan sonra da öğreneceğini hiç sanmıyorum. Yazık Orhun Ene den sonra bir skandal sonuçta İzmir'de çıktı. Yapılmayacak herşeyi yapan takımda oyunculara ne diyeceksiniz. Oyuncu kenardan yönetilemiyorsa bu yanlışları yapar.

Ve yazık Türk Basketboluna bu kayıpları yaşamaya hiç ihtiyacımız yok. Bizim böyle maçlar kazanmamız gerekiyor. Ama bunun için Ufuk Sarıca ve Orhun Ene gibi oyunu okuyamayan hocalardan kurtulmak gerekir.

  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..