Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ülkemde Allah korkusu sözde vardır, özde ise yoktur!

Ülkemde Allah korkusu sözde vardır, özde ise yoktur!
 

Netten alıntıdır.


Dün Gökçeada yakınlarında bir deprem meydana geldi. Yayınlarda insanların kaçışlarını izledim. Basit bir deprem yapılan yayınlarda can havliyle kaçıyorlardı. Bu evrede şöyle  bir iç dünyama döndüm. Basit bir depremden bu kadar korkan insanlar acaba bu depremin sahibi kainatı yaradan güçten ne kadar korkuyorlar dedim ve bu  yazıyı yazmaya karar verdim.

Kur’an-ı Kerîm’e baktığımızda yaklaşık  74 âyette Allah korkusundan bahsetmektedir. Ben bir ayeti özellikle yazımda öne çıkardım.Al-i İmran 102. ayette  ”Ey iman edenler, Allah’tan nasıl korkmak gerekiyorsa öyle korkup gerektiği gibi sakının kesinlikle  Müslüman Olarak can Verin veya” Ey iman Edenler! Allah’tan, O’na Yaraşır şekilde korkun Müslümanlar olarak can verin. Bu  iki mealde de Allah’a yaraşır bir Allah korkusundan bahsedilmektedir. Günümüzde ülkemizdeki duruma bir bakalım.

Kur’an-ı Kerim ‘e baktığımızda namazla ilgili 86 ayetin oldugunu görüyoruz. Bu ayetlere bakıldığında  “Namazı Dosdoğru kılın”  emrini İsra 78.ayette ettik   “Sabah Namazı şahitlidir” ifadesini görürüz. Beş vakit namaz İslam alimlerince Miraç gecesi herkese farz olduğu belirtilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de de beş vakti buluruz. Yapılan araştırmalara baktığımızda ülke  insanımın yaklaşık % 35 ‘i  beş vakit namaz kılmaktadır  % 65 ‘i Allah (cc) ın emrine uymamaktadır. Bu insanlara sorarsanız sözde Allah’tan korkarlar. Allah’ın emrine uymazlar. Simdi sorarım özde Allah (cc) korkusu olan bir kul Allah’ın emrine duyarsız kalır mı.Cevabı hayırdır. Allah’ın emri her şeyin önündedir. % 65 “uykuyu  Allah (cc)a tercih etmesi”  söz konusudur . Amel defterleri önümüze konduğunda bunun hesabı olabilir mi!İsra 13. Her insanın amelini (veya kaderini) boynuna bağladık. İnsan için kıyamet gününde, açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız.  Kısaca ülke insanımın % 65'i bu konuda yetersiz kalmıştır.

Gelelim zekat konusuna. 31 ayette zekat konusu geçmektedir. Zekat konusu ile ilgili bir araştırma yoktur.Fakat  ekonomik göstergelerde gelir dağılımında ilk % 10 la , son % 10 arasındaki uçurum İslami kavramlardan çok uzaktır. Zekatın düzgün verildiği bir ülkede uçurum bu denli büyük olur mu idi. Malın, mülkün ve canın sahibi Allah olduğuna ve kul bu dünyada geçici ise sınama halindeyse bu denli hırslı insanların varlığı ve paraya adeta taparcasına hareket eden kişilerin Allah korkusu olduğunu düşünmek zor gözükmektedir. Bu konuda da ülkemin insanının durumu iç açıcı değildir.

Gelelim zina konusuna. 15 ayette zina konusuna değinilmektedir. İsra 32. Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.   Allah korkusu olan bir kul zaten asla zinaya yaklaşmaz. Hz.Yusuf kıssasında  bunu daha iyi anlarız.  Pekiyi ülkemde zina var mıdır. Maalesef vardır.  Allah korkusu olan zina yapmaz. Yapan kişilerde Allah korkusu olabilir mi.Sözde olur, lakin özde olması mümkün değildir.Bu kul nefsinin esiridir. Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda sadece kula yol göstermez. Aynı zamanda toplumsal olaylara da  girer. Miras, hırsızlık, zina bunların içindedir.  Zinada ceza dahil Kur’an-ı Kerim de mevcuttur. Bunu uygulamak kime düşer dediğimizde yöneticilere düşmektedir. Yönetici şu ifadeyi kullanabilir mi, “Allah’ım demokratik bir ortam , Avrupa birliği vs var şimdi senin kurallarını nasıl uygulayalım ” diyebilir mi. Allah korkusu olan bir yönetici dünya yapısını mı yoksa Allah emri mi öncelikli olmalıdır. Allah korkusu varsa bu dünya ve koltuk anlamsız kalır. Durum böyle midir. Cevap maalesef  hayırdır. Maide 44-45 ve 47.ayetleri ortadadır. Zina ülkemizde suç mudur. Suç değildir. Zinayı suç olmaktan çıkaran kulu yönetici seçerse bunu seçen kullarda Allah korkusu olur mu. Allah’ın  hükmüyle hükmetmeyeni alkışlayan bir kul veya kullarda Allah korkusu olabilir mi. Bu konu seçimlerdeki kulun  sınavı değil midir.  Gerçek bunlardır. Bu noktada hareket eden kullarda sözde Allah korkusu olabilir lakin özde Allah korkusu olamaz.

Hırsızlık ile ilgili ayetlerin sayısı 6 olarak görürüz. Cezası da belirtilmiştir. Uygulanıyor mu , cevabı hayırdır. Zinada olduğu gibi uygulamayanı yönetici seçen  kullarda özde Allah korkusu olabilir mi. Ülkemizde eşit ücret dağıtımı yoktur. Ekonomik dengeler çok farklıdır. Bu dengesizlik yönetenlerin sorunudur. Bu sağlanamayan ülkemde hırsızlar dışarıda geziyorsa gerek hırsızlar, gerekse de buna yol açanlar ve bunları seçenlerde Allah korkusu olur mu. Özde Allah korkusu bunlarda mümkün müdür.

Gıybet, kul hakkı gibi konulara girdiğimizde ülkemde yaygındır. Gıybet eden, kul hakkını düşünmeyen ve kul hakkı yiyen kullarda özde Allah korkusu olabilir mi.

Bu gece Miraç gecesi olarak kutlanacak. Camiler dolacak yarın mı yine boşalacak. Cami cemaati bellidir. Yine onlar olacak. Bugün miraç mesajları atılacak.  Lakin sorun bakalım kaç kişi Allah(c.c) İsra  17 ve Necm  7-18 ayetlerinde ne anlatmaktadır diye düşünmektedir. Ama bugün camiler dolar yarın boşalır. Bu ülkede bu şartlarda özde Allah korkusu olur mu. Bunun cevabı vicdanlarda ve mahşerde Allah(c.c) huzurunda olacaktır.

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..