Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Umutlar sonmesin

Ates dustugu yeri yakar, vatani gorevini yaparken kallesce oldurulen kardeslerimizin ailelerine bassagligi diliyorum. Yillardan beri sure gelen. yine ayni hamasi soylemler. Gunu gecistirmek icin soylenen sozler. O soylenilen sozlerin hic kimseye bir faydasi olmuyor. Eger olmus olsa idi, bugune kadar teror denen bela ortadan kalkar idi.

PKK denen terorun baslangic tarihine bakalim seksenli yillarin basinda gozukuyor. O gunun basbakani Turgut Ozal ucbes capulcu diyerek olayi gecistiriyor. Neden daha once PKK yoktu? Cunku daha once Sag ve sol goruslu gruplarin kamplasmasi ve birbirlerini oldurmeye varan eylemleri vardi. Sokaklarda kan govdeyi goturuyordu. Yani zaten Turkiye`nin basinda yeteri kadar bela vardi. Bu olaylarin hakkindan iktidar olan partilerin gelememesi neticesinde askeri yonetim geldi. Tabiki askeri yonetim kabul edilir yonetim degil ama vatandas sokaga cikamayacak duruma gelince baska care yoktu. Ortalik yatisti, sokaklardaki kavgalar bitti, eylemler son buldu. Tekrar sivil idareye gecildi cok surmedi terorsuz yasam Turkiye`de. Terorun kaynagina inilmedikce ondan kurtulmak bos hayalden baska birsey ifade etmiyor. Yillardan beri goz ardi edilmis dogu ve guneydogunun insani ve sorunlari, okuyamamisliginda etkisiyle, ulkemizin batisi ile kendi bolgeleri arasindaki yasam standartini ve is olanaklarini karsilastirinca, bolgenin insani nasil olsa insanca yasamadigini dusunerek, dis ulkelerinde kiskirtmasi ve lojistik destegi ile devleti dusman gibi gormeye basliyorlar. Avrupa ulkelerinden aldiklari destek ile, bolgede maasli taraftar bulan miltanlar, devletin okuluna, ogretmenine devlete ait ne varsa ortadan kaldirmaya calisiyorlar. Cunku oradaki halkin egitilmesi ve yasam sartlarinin iyilestirilmesi neticesinde Turkiye Cumhuriyeti`ne sadakat daha fazlalasacaktir ve terore destek kendiliginden azalacaktir. PKK`ya destek veren ulkeleri tespit ettikde ne yaptik bugune kadar. Soyluyeyim ne yaptigimizi lutfen bizi araniza alin ne yaparsaniz yapin dedik. Terore destek veren iki yuzlu ulkelere . Onlarda bizim zaaflarimizi bildigi icin terore destek olmaya devam ettiler. Onlarin ulkelerinde bir teror eylemi olsa korkudan ne yapacaklarini sasirirlar, paranoyak olurlar dusundukce. Nereden mi biliyorum? Cunlu yasadigim icin biliyorum, herkes isyerinin onune yazmisti Allah bizi korusun diye. Halbuki sadece bir eylemdi, Onlara yirmisbes yildir suregelen basimizdaki belayi kaybettigimiz 40 bin kisiyi hatirlatipta, neden bize destek olmadiniz bunca yildir deyince, bir daha teror konusunu konusmadilar benimle.

Terorun basi ilk yakalandigi anda korkudan altina isemisti. Simdi bulbul gibi sakirdiyor bulundugu yerden. Bunun baska bir ornegi var mi dunyada. Olen binlerce kisinin sorumlusu nasil oluyorda konusabiliyor hala, hem katliam yapacaksin hem kahraman olacaksin, bunun adida demokratik hak mucadelesi olacak. Hangi ulke olursa olsun, vatandasini bu kadar hafife almaz. Icinde bulundugumuz durum cok ciddidir. Taviz vermeye basladiginiz zaman bunun ardi arkasi kesilmez. Turkiye zaaf icerisindedir, ne yapacagini bilmeden gunluk politikalarla gunu kurtarmanin pesindedir. Kuyuya delinin biri tas atiyor, 40 akilli tasi cikaracagim diye calisiyor. Bakin gundemi mesgul eden konulara, ne yaptigini bilmeyen bir iktidar hazirlamis oldugu cumhurbaskani secimi ile ilgili yasadan dolayi Turkiye ikinci kez 11 nci cumhurbaskanini secmeye hazirlaniyor. Halbuki halihazirda 11 nci cumhurbaskani Turkiye Buyuk Millet Meclisi tarafindan secildi. Butun ulkelerin medyasi dalga gececekler bu mevzuu ile ilgili olarak. Turbanda turban, Turkiye`nin baska sorunu yokmu? Ic ve dis sorunlar yigilmis cozum bekliyor. Ulkeyi yonetenler havanda su dovuyor, yakinda Turkiye dizlerini dovecek ama is isten gecmis olacak.

Bunlari vatandas olarak bizler tesbit ediyoruzda ulke yonetimindeki kadrolar dusunemiyor mu?

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...