Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesi tarifi
 

Un-Kurabiyesi-Tarifi


Kurabiyeler içinde çocukluğumdan beri en sevdiğim un kurabiyesidir. Çayın yanında harika gider. Özellikle kütür kütür tadının yanına bir yudum çay alındıktan sonra birden bire erimesi beni hep mutlu etmiştir. Ben margarin kullanıyorum. Ama dilerseniz tereyağı ile de yapabilirsiniz ki öyle yaparsanız daha da lezzetli olacaktır.
 
Un Kurabiyesi Malzemeleri :
 
200 gram margarin
1 bardak pudra şekeri
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
3 bardak un
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Yapılışı :
 
Öncelikle her kurabiye de olduğu gibi margarinimizi oda sıcaklığında mutlaka yumuşatıyoruz. Ardından yoğurma kabımızın içerisine alıyoruz. Üzerine pudra şekeri ve vanilyamızı ekliyoruz. Ardından iyice harmanlanana kadar ovuyoruz.
 
Kabartma tozumuzu ekledikten sonra azar azar unu ilave ediyoruz. Böyle yapıyoruz çünkü birden koyarsak hamurumuz tam homojen olarak karışmaz.
 
Kulak memesi kıvamında güzel yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üzerini örterek yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlayıp, yassılaştırıyoruz.
 
Sıvıyağ ile yağlanmış veya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Üzerine dilerseniz bıçakla kesik atabilirsiniz. Bu şart değil düz olarak da olabilir.
 
180 derece ısıdaki fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerlerine küçük bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz.
 
Kaynak : http://www.tatlitariflerii.com/un-kurabiyesi.html
 
Toplam blog
: 20
: 2584
Kayıt tarihi
: 03.10.13
 
 

Üniversite mezunu ve programcı. Müzik dinlemeyi ve koleksiyon yapmayı seviyorum. Sık sık yüzüyoru..