Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ün-süz bir yazar nasıl olunur?

Ün-süz bir yazar nasıl olunur?
 

ÜN-SÜZ BİR YAZAR NASIL OLUNUR?


ÜN-SÜZ BİR YAZAR NASIL OLUNUR?
Okumayan insan nasıl ve niye yazar olmak ister ki?
Anlayamıyoruz, pekâlâ anlıyoruz…(1)
 
     Deve Tavuğa der ki; Tavuk kardeş bende boy pos var. İnsanlar benden daha fazla sana ilgi gösteriyorlar. Neredeyse senin bir yumurtan benden daha değerli. Tavuk der ki deveye; - Deve kardeş… Ben yumurtladım mı bütün mahalle duyar. Yani iş reklamda,  reklamda.  Aynen böyle bir şey Türkiye’de yazar olmak. Siz isterseniz dünyanın en iyi kalemine sahip olun eğer yazdıklarınızı insanlara duyuramıyorsanız boşuna. Bazı yazar adayları ile karşılaşıyorum... Baksan hayatında bir tane makale yazmamış. Ama hedefi yazar olmak. Hani güzel bir söz vardır;’ Bakarak öğrenilseydi kediler kasap olurdu. Yine ‘Az okur, çok konuşur’ yazar adayları var. İçi boş saz misali, boş boş tıngırdayan. Önce hayat hikâyenden küçük küçük günlükler tutacaksın. Sonrasında bu yazdıklarını ya blog’da yayınla, ya da herhangi bir Türkçe öğretmenine ver. De ki; Hocam yazılarım nasıl? Yazar olabilir miyim? De. Önce bir kendini tart. Allah’ın izniyle sonra rabbimize dua et. Hayırlı yazılar yazdır diye. Sonra al eline kalemi başla yazmaya. Yazı yazmak dünyaya bir fidan dikmek gibidir. Yine bir güzel söz söylemek icap ederse; ‘Eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri’ Rabbim bizi hayırlı eserler bırakanlardan eylesin. Yazar olmak isteyenler için internette araştırma seyahatine çıkalım bakalım nasıl notlar bulabileceğiz.
 
Yazdıklarınız için mücadele etmelisiniz. Bu yol çok zorlu dikenli bir yoldur. Ayağını seven bu yola girmesin. Bu mücadele öyle bir mücadele ki belki de 1 milyon km. yol sizi bekliyor. Türkiye’de çıkarılan kitaplar ve yazılar hemen değer bulmaz. Çünkü bu ağır işleyen bir alandır. Milim milim ilerler. Siz gençken yazarsınız belki de 70 yaşında şöhreti yakalarsınız. Belki de öldükten sonra. Günümüzün bir dünya yazarı yaşarken değer bulamamıştır. Öldükten sonra değerleri anlaşılmıştır. Sürekli yazmak ve sürekli okumak bu yolun en önemli yakıtıdır. Bu yolda kendinize asla hayran olmayın. Kendinizi eleştirin ve hatta sizin yazdıklarını eleştirebilecek insanlar bulun. Bilin ki sizi eleştirenlerin eleştirileri bilakis sizi daha profesyonel yazı yazmaya ve meşhur olmaya götürür. Benim yazılarım nedir ki? Diğer yazılar arasında benim yazımdan hiçbir şey olmaz gibi kendini aşağılık gören psikolojiden de kurtulmak gerekir. Yazarlar ne olursa olsun cesur olmalılardır. Çünkü beyaz bir kağıdın üzerinde kalem dilediğini yazar, coşar.
 
Her insanın yazılacak mutlaka bir hayat hikâyesi vardır. Yazmak ve okumak müthiş bir nimettir bize verilen. Yazdığımızda bunu insanlarla paylaşmak zorundayız. Çünkü rabbimiz bize ilim nasip etmiştir Ki diğer insanlara tebliğ yapmak için. Aldığı ilimi insanlara aktarmayan yük yüklü eşek gibidir der atalarımız. 
 
Yazar olmak istiyor musunuz? Öncelikle iyi bir okur olun. Sonra da yazın. Herhangi bir şey yazın. Kendinize gündelik bir yazma ritmi oluşturun. Mesela günde iki sayfa yazın. Hiçbir şey yazamıyorsanız, on sayfa dolana kadar ’Yazar olmak istiyorum’ cümlesini tekrar tekrar yazın. Tabi bu kadar sabrınız yoksa bu yola hiç çıkmayın(2) 
 
Yazdıklarınızı kitaplaştırdıysanız sıra geldi yayınevi bulmaya. Buraya çok dikkat edelim; yayınevleri için güvenilirlik çok önemlidir. Yayınevi için tercih yaparken o yayınevine kitap bastırmış yazarlar yayınevinden memnun mu? Önce bunu araştırın. Eğer yayınevi de bulamadıysanız internette e-kitap yayınlayan ücretsiz e-kitap siteleri vardır. Kitabınızı yükleyip izleyici beğeni kontrollerini de yapabilir siniz. Yazdıklarınız ile ilgili ilk etapta para kazanma gözüyle bakmayın. İnternette orda burada makale kitaplarınız yayınlansın ki bu alanda da yavaş yavaş yer edinmeye başlayın. Kendinizi asla küçümsemeyin. Allah’ın izniyle yazılarınızı paylaşın ki dünyada kalıcı eser olsun. Ahiret hanenize sevap olarak yazılsın. Dünyada açık sayfanız olsun.
 
KAYNAK
(1) http://www.sabitfikir.com/fikrisabit/niye-herkes-yazar-olmak-istiyor-ki
(2) http://www.gencgelisim.com/v2/kategoriler/36-basari-taktikleri/2307-nasil-yazar-olunur.html
 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..