Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ünlü Hikayecimiz Tarık Dursun K. ve 38 yıl sonra gelen aşk... "Denizin kanı," onları birleştirdi

Ünlü Hikayecimiz Tarık Dursun K. ve 38 yıl sonra gelen aşk... "Denizin kanı," onları birleştirdi
 

"Denizin Kanı." 1985 Sait Faik ödüllü kitap. Hala konuşuluyor.


1978 yılında TRT 1’de yayınlanan bir drama dizisi olan   “Denizin kanı” bilindiği gibi ünlü hikayecimiz Tarık Dursun K’nın eseri. Yazarın kitabından uyarlanarak dizi haline getirilen aynı film, başarı kazanmış ve yönetmenliğini Yücel Çakmaklı yapmıştı.

ESKİ OYUNCU  YILDIZ RIFAT, SONUNDA 38 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİLER.

         işte bu filmde  Lütfiye rolü ile oynayan Türk asıllı Yugoslavya tiyatro oyuncusu Yıldız Rıfat’ın izini bulan Tarık Dursun K, telefonda “Gel İzmir’e,  seni göreyim” dedi ve  oyuncu, yıllar sonra hiç tanımadığı senaristi yanı Tarık Dursun K’yı görmek için İzmir’e geldi. Yıldız Hanımda zaten oynadığı oyunun senaristini merak ediyormuş öteden beri. Gizli bir sevgi duyuyormuş.

         İşte geliş o geliş. Kırk yılık ahbap gibi birbirlerine sarıldılar İzmir’de. Şimdi aralarından su sızmıyor bir haftadır. Hep el ele ve göz gözeler.

         Öteden beri yüzünü görmediği ve hayran olduğu, ve oynadığı eserin senaristi olan Tarık Dursun K’yı merak eden ve içinde hep saklı bir düş gibi  hissiyatını saklayan sanatçı, davet üzerine bohçasını alıp, İzmir’e geldi ve yazarı Tarık Dursun K ile tanıştı. Birbirlerinden çok hoşlandılar ve Blog Milliyet kamerasına poz verdiler.

YILDIZ HANIM, TARIK BEYİN PORTRESİ ÖNÜNDE POZ VERDİ

         El ele, gönül gönüle bir haftadır İzmir’de kalan sanatçı, eşyalarını almak için İstanbul’a döndü. Artık bundan sonra beraber yaşayacaklar. Şimdi dönüşü dört gözle bekleniyor.

         Yıllar sonra, filmin senaristine karşı duyduğu hissin ezikliğini yaşayan Yıldız hanım “ Şükür, içim şimdi rahat. Demek ki ben hep, Tarık Dursun K’yı beklemişim hayatta. Birlikteliğimizle hayatın üstesinden geleceğiz” dedi.

TARIK BEYİN  ÖZEL KOLTUĞU. YAZILARINI BURADA DÜZELTİR. BİLGİSAYAR KULLANMAZ. DAKTİLOSU DEPODADIR. YEMEĞİNİ BURADA YER. BURADA KESTİRİR. YILLAR VAR BİRBİRLERİNİ GÖRMEYELİ. HASRETLİK ELLER BİRLEŞMİŞ İLKTEN.

         Tiyatronun yanı sıra, radyo ve TV. Oyunlarında rol alan, “Mum sözdü, Bilmeceli oyun, Aliş, Rüzgarda ince bir dal, suç ve ceza” oyunlarında başarılı rolleri ile tanınan Yıldız Hanım, mutlu gözüküyor.

         37 yıl aradan sonra senarist ve oyuncusu aynı çatı altında buluşurken, çok iyi tanıdığımız Tarık Beyin yüzüne renk geldiğini keşfettik. Ve de sevdalandığı kadın için, yeni bir senaryo için kolları sıvayan Tarık Dursun K, 84 yaşına rağmen, dün akşam  yazdığı yeni oyunun yarısını bitirdi bile. Gözü, hep pencerelerde, kulağı, telefonun zilinde

         Aynı zamanda  Üsküp Üniversitesinden pedagoji uzmanı olan Yıldız Hanım, hayatımın en mutlu anı dediği bu birlikteliğin hazzı içinde. Arzumuz üzerine, bize bu kargo ile bu resimleri yolladı. Biz de siz okuyucularımız için buraya koyuyoruz.

         37 YIL SONRA GELEN AŞK, “Denizin kanı”, onları birleştirdi.

         “Ey aşk, sen nelere kadirsin”diyoruz.

ÜNLÜ YAZAR TARIK DURSUN K. HALA YAZMAYA DEVAM EDİYOR.

"DENİZİN KANI'INDA OYNAYAN OYUNCU HANIM. ÜST VE ALTTAKİ RESİMLER.

YILDIZ hANIM, DENİZİN kANI'INDAKİ ROLÜNDE   - üstteki ve alttaki resimler

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..