Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Unuttuk

Unuttuk
 

Unuttuk ağlıyorduk gülünce unuttuk.

Gülüyorduk ağlayınca unuttuk.

Seviyorduk, yaralanınca ya da seviyor sandığımızı anlayınca unuttuk.

En sevdiklerimizi kaybettik; herşeyimizi kaybettik sandık fakat kaybettiklerimizi unutunca her şeyimizi yeniden hatırladık.

Buluşacağımız arkadaşımıza verdiğimiz sözleşme saatini unuttuk. Doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini, bayram kutlamalarını unuttuk.

Yapmamız gereken görevlerimizi unuttuk. Eve gelirken evde biten şekeri almaya girdiğimiz marketten şeker almayı unuttuk.

Salondan mutfağa su almaya gidip tezgahın önünde ne alacaktım diye düşündük su alacağımızı unuttuk. Yapmamamız gerekenleri yapmamayı unuttuk.

Kazalardan kıl payı döndük dikkatli olmayı kurallara uymayı unuttuk. Çürük evler yaptık içinde oturduk deprem oldu hatırlar gibi olduk sonra zaman geçti yine unuttuk.

Evden çıkarken anahtarı almayı unuttuk. Kasada ödeme yapacakken cüzdanı evde unuttuğumuzu anladık. Sohbete dalıp yanımızdaki değerli eşyayı çıkarken unuttuk.

Seyrine daldığımız bir filmi izlerken saatin ne kadar geç olduğunu unuttuk. Bize ait olan ya da olmayan ve bir şekilde hayatımızda yer almış zaman almış çok şeyi unuttuk.

Sn. SENAİ DEMİRCİ ‘’ Unuttuk’’ isimli şiirinde diyor ya ; Unuttuk.. Ne çabuk unuttuk, ne çok unuttuk... Dünya kalınası değildi, yeryüzünde karar kılamazdık ki. Geldik ve nihayet dönecek değil miydik? Şimdi hatırladığımız bu.. Ve hiç unutmayacağımız... Ne çok unuttuk, ne çabuk unuttuk Bizden önce gelenleri ve bizden önce gidenleri Güzel atlara binip giden güzel insanları Sırf ölümünü güzel eylemek için yaşayanları Ölümünü 'düğün gecesi' gören güzel bakışlıları … Sanırım en acısı dünyada ki tek gerçeğin dünyanın geçici olduğu gerçeğini unuttuk.

EVET UNUTMAK OLMASAYDI YAŞAMAK MÜMKÜN OLMAZDI. HERHANGİ BİR ACI DAYANDIĞINDA KAPIMIZA ZAMANA YAYIP, ARDINDAN HAFİFLETİP, İLK AN Kİ ACISINI UNUTMASAYDIK HİÇ BİR SEVİNCE VARAMAZDIK. SONUÇ OLARAK UNUTMANIN DA İYİSİ VE KÖTÜSÜ VAR ELBET ! DÜNE KADAR KADİM SAYILANLAR BUGÜN TARAFIMIZCA TANIMAMAZLIKTAN GELİNİYORSA YENİ TANIŞLARDA GÜN GELİP BİZİ UNUTACAK YA DA BİZİ KENDİMİZE UNUTTURACAKTIR. MESELA TELEVİZYON. KARŞI OLMAKLA İLGİLİ BİR DURUM DEĞİL FAKAT DEĞERLERİ KÖKÜNDEN DİNAMİTLEYEN SAÇMALIKLAR BU KADAR YOĞUN OLDUĞU MÜDDETÇE YAKINDA BİZ KENDİMİZİ UNUTACAĞIZ. APTALLAŞTIRAN, UYUŞTURAN YAYINLAR BU KADAR ETKİLİ BİR BİÇİMDE SUNULDUĞU MÜDDETÇE BİZ KENDİMİZİ TANIYAMAYACAĞIZ.
BIÇAĞIN İYİ YA DA KÖTÜ OLUŞU KULLANMA ŞEKLİNİZE BAĞLI DEĞİL MİDİR? YA EKMEK DİLİMLERSİNİZ, YA DA BİR CANA ZARAR VERİRSİNİZ! İŞTE UNUTMAYI DA DİLEDİĞİNİZ GİBİ KULLANABİLİRSİNİZ.

Hayır hayır radyodan bahsetmiyorum(!)

O'nu hiç kimse unutmadı(!) SIRADAKİ ŞARKIMIZ SEVİPTE UNUTANLARA GELSİN. ..

 

Denizhan Burhan

 
Toplam blog
: 55
: 154
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

Basın Danışmanı. Medya tanıtım uzmanı ..