Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Ürkek ceylan izleyiciliği

Ürkek ceylan izleyiciliği
 


Haber; "İstiklal caddesinin ortasında bir Alman turist bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşadığı bir kişi tarafından kalbinden bıçaklandı". Güvenlik kameralarının çektiği görüntüleri verdi bu gün online gazeteler. Görüntülerde zanlı turisti bir anda yere yıkıyor ve Alman turist tüm çabalarına rağmen bıçaklanmaktan kurtulamıyor. Taksim Hastahanesine yakın olan bu yere ambülans yarım saatte geliyor ve Alman turist ölüyor.

Ne basit bir ölüm değil mi? Hani pisi pisine denir ya işte öyle. Zanlı yakalanıyor daha sonra; uzun bir süre psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen gazeteler olduğu gibi Alman turistten para isteyen bir tinerci olduğunu söyleyen gazetelerde var. Artık önemli mi? Alman turistin annesine; "Oğlunuz şu şu nedenle bu kadar ülke içinde tercih ederek geldiği bir ülkede öldürüldü" demek bu olayın trajedisini azaltabilir mi? Büyük bir ihtimalle bir hiç yüzünden 26 yaşında bir adamı yere yıkıp sevgilisinin gözü ününde bıçaklayarak katil olan bir gencin 26 yaşına kadar çeşitli koşulların oluşturduğu insan hayatına değer verememe iç güdüsü olayın bir kaç saniye gerisine götürülüp değiştirilebilir mi?

Ne kadar arttı değil mi böyle olaylar? Toplumumuz av sahasında ki ceylanların ürkekliği içinde bu psikolojisi bir şekilde bozulmuş veya madde kullanımı sonucu kolaylıkla adam dahi öldürebilecek duruma gelmiş toplumdaşlarını uzaktan izlemeyi ve mümkün olduğunca onlardan uzak durarak hayatına devam etmekle kendisini garantiye almış gibi görüyor. Hayat devam ediyor, dünün tinerci çocukları bu günün tinerci gençleri oluyor ve onları görmezsek, çözüm üretmezsek acı olaylar olmaya devam ediyor ve edecek gibi. Saygılarımla...

Diğer Blog yazılarım için

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..