Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Uygun istifa

Uygun istifa
 

Bilindiği gibi Bucaspor’ da Teknik Direktör Bülent Uygun istifa etti. Samet Aybaba da Bucaspor’ un yeni Teknik Direktörü oldu. Öncelikle Bucaspor için hayırlı olmasını diliyor ve sarı- lacivertli fırtınaya başarılar diliyorum.

Bucaspor, iki sezon arka arkaya şampiyon olup iki sezonda iki lig atlayarak Süper Lige çıktı. Bunu da elindeki kaliteli kadro ile yaptı. Teknik Direktör Kemal Kılıç da başarıda önemli bir etkendi.

Sarı- lacivertlilerin bazı sorunları vardı. Özellikle ekonomik konularda sıkıntı yaşanan günler oldu. Sorunlar kadroya da yansıdı. Kemal Kılıç, takım Bank Asya’ da iken istifa etti. Yerine Özcan Kızıltan geldi. Sonra yavaş yavaş yönetim sorunları da çözüldü.

Bucaspor Türkiye’nin yönetim açısından örnek alınacak bir kulübü. Yönetim Kurulunun içinde beş eski Başkan bulunuyor.

Bank Asya’ da şampiyon olunduktan sonra Bucaspor’ u takip eden pek çok kişi bu takımın kadrosunun kaliteli olduğunu, beş, altı takviye ile Süper Lig’ de oynayabileceğini söylüyordu.

Ancak yönetim Teknik Direktör Özcan Kızıltan ile devam etmedi. Oysa Süper Lige çıkan diğer iki takım Teknik Direktör'lerini değiştirmediler.

Ardından hem hoca arayışları hem de oyuncu görüşmeleri başladı.

Teknik Direktör'lüğe Bülent Uygun getirildi. Bülent Hoca, yönetimle oturdu, görüştü. Yeni sezonun planı yapıldı. 17 yeni futbolcu alındı. Eskilerden galiba 2 kişi kaldı. Yani kaliteli şampiyon takım dağıtıldı.

Bülent Uygun, Sivasspor’ da iyi bir kariyer yapmıştı. Ancak oradaki son sezonunda düşüşü başladı. Bu sezon başında Gaziantepspor ile anlaşmıştı. Ancak çok kısa bir süre sonra ayrıldılar. Sayın İbrahim Kızıl, Bülent Uygun için “ Bir kulübün tapusunu istemedi “ demişti. ( Bu arada sayın İbrahim Kızıl’ a acil şifalar diliyorum.)

İşte o Bülent Uygun’ a Bucaspor kapılarını açtı. Her istediğini yaptı. Kadrosunu dağıttı. Bülent Uygun’ un çoğu Sivasspor’ dan eski öğrencisi olan futbolcular alındı.

Bülent Uygun, bir yandan eski oyuncularını Buca’ ya getirirken diğer yandan da sürekli şikayet ediyordu. Yakınıp duruyordu. Ortada sanki bir enkaz varmış ta kendisi bu enkazdan bir şeyler çıkarmaya çalışıyormuş gibi konuşuyordu.

Derken lig başladı. Tabi ki, bütün kadrosu değişen Bucaspor, bir uyum sorunu yaşıyordu. Ancak futbolu, mücadelesi ilk haftadan itibaren umut verdi.

Eskişehirspor’ da Rıza Çalımbay’ ın görevine son verilmesinden sonra Bülent Uygun sesleri yükselmeye başlamıştı.

7. hafta Bucaspor ile Eskişehirspor İzmir’ de karşılaştılar. Maç 0-0 bitti. Maçtan kısa bir süre sonra Bülent Uygun istifa etti, sonra da Eskişehirspor ile sözleşme imzaladı.

Bu olayın neresinden tutarsanız tutun etik değildir. Profesyonellik ile de açıklanamayacak bir olaydır.

Bülent Uygun, sadece Bucaspor’a değil, aynı zamanda Bucaspor’ a getirip umut verdiği eski öğrencilerine de yanlış yapmıştır.

Bülent Uygun, son yaşanılan olayla güvenilirliğini iyice kaybetmiştir. Aykut Kocaman’ ın yerinde gözü olan Bülent Uygun, Eskişehirspor’ u daha iyi bir basamak olarak görmüştür.

Burada söylediklerimden yanlış bir şey anlaşılmasın. Benim Türkiye’ de en sevdiğim takımlardan biridir Eskişehirspor. Üniversiteyi okuduğum, İzmir’ de yaşamazsam sadece Eskişehir’ de yaşarım dediğim bir kenttir Eskişehir benim için. Eskişehirspor’ un başarılı olmasını da çok isterim. Es- Es’leri daima desteklemişimdir. Burada yanlış yapan Bülent Uygun ve Eskişehirspor yönetimidir. Büyük Eskişehirspor camiasının ve taraftarının olaya müdahilliği ve kusurları yoktur. Eskişehirspor Türk futbolunda daima büyük bir camia olarak kalacaktır. Ama ileride acaba Bülent Uygun’ u kaç kişi hatırlayacaktır ya da başarılarıyla mı yoksa bu yaptıklarıyla mı hatırlayacaktır? Ben Eskişehirspor camiasının büyük bölümünün Teknik Direktörlüğe Bülent Uygun’ un getirilmesinden de rahatsız olduğunu düşünüyorum.

Bir hatalı da Bucaspor yönetimidir. Bülent Uygun seçimi yanlıştı. Özcan Kızıltan bu işi götürebilirdi. Bakın biraz geçmişe gidelim. Geçen sezon Bucaspor Türkiye Kupasında deplasmanda Galatasaray ile eleme maçı oynamadı mı? Ne oldu o maçta? Galatasaray, Bank Asya takımı Bucaspor’ u 2-1’ lik bir skorla zar zor elemedi mi? Peki, Mehmet Battal o penaltıyı gole çevirseydi maç ne olacaktı? O maçta herkes Bucaspor’ u konuşmuştu.

Ama o takım dağıtıldı ve şimdi hoca da takımı yüzüstü bıraktı.

Umarım Samet Aybaba başarılı olur. Bucaspor’un şu andaki kadrosu da iyi. Tecrübeli çok oyuncu var. Bu elbette bir avantajdır. Ben Bucaspor’ un başarılı olacağını düşünüyorum

Bucaspor yönetimi örnek bir yönetimdir. Süper Lige çıktıktan sonra bazı sorunlar yaşandı. Umarım Bülent Uygun olayından ders almışlardır. Hatta umarım tüm İzmir takımları ders almışlardır. Çünkü İzmir’de elindeki başarılı insanları yollayıp dışarıdan getirilenlere kulübün anahtarını vermek oldukça eski ve yaygın bir gelenektir.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..