Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Eğitim
 

Uyuşturucu ve sağlık

Uyuşturucu ve sağlık
 

alıntı


1-Alkollü içki ve uyuşturcunun zararlarını bilmeyen yoktur. Ama ne yazık ki insanlar ginede bilinçsis bir şekilde bunları tüketirler.
2-Çeşitli sivil toplum kuruluşları bu maddelere karşı mücadele vermektedir. Oysa bakiyoruz ki okullarda sokakta ve barlarda bumaddeler ekmek, peynir gibi satılmaktadır.
3-Sağlıklı bir insanın bu maddelere yaklaşması düşünülemez. Uyuşturcu kullanmanın sonu ölüm olduğunu hepimiz biliyoruz. Çıkarılan yasalarla bunlara karşı başarı sağlamak mümkün değildir. Verilen cezaların caydırcı olması
gerekir. Bunun için insan olarak mücadele vermeliyiz.
4-Karanlık işleri yürüten insanlara karşı sert tetbirlerin alınması gerekir. Her yıl yüzlerce trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazaların yaklaşık olarak yüzde elisi içkili araç kullanmaktan dolayı meydana gelmektedir.
5-Bu kötü maddelerin kullanmasıyla her yıl yüzlerce ailenin dağılmasına neden olmaktadır. Uyuşturcunun zararları beyin, kalp, mide ve akciğer gibi organlarımızı etkilenmektedir.
6-Ne yazık ki sigara toplumumuzda yaygın olarak içilen bir maddedir. Sigara içen insanları ömürlerinin bir bölümünü bu canavarın eline teslim etmiş olurlar.
7-Sağlığımızı etkileyen her türlü maddeden uzak durmak temel görevimiz olmalıdır. Yöneticilerin ve yetkili kurumların gerekli olan tetbirlerin bir an önce alması gerekir. Okullarda , barlarda ve otellerde sıkı denetimler
yapılmalıdır.
8-Çocukların ve gençlerimizi uyuşturcu tuzaklarına düşmeden korumalıyız. İşsisliği ve yoksulluğu ortadan kaldırmalıyız. Eğitim kalitesini yükseltmelıyız. Toplumu aydınlatmalıyız. Kuralları ve davranışları öğretmeliyiz.
9- Bütün duyarlı insanların bunlara yardımcı olması gerekir. Yatırımların hızlı bir şekilde yürürlüğe sokulması gerekir.

CAFER AKIN 06/03/2008 SAYGILARIMLA

 
Toplam blog
: 24
: 518
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Balıkesirde yaşıyorum. Adıyaman iline bağlı çok güzel bir dağ köyünde dünyaya geldim. Mesleğim gereğ..