Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '18

 
Kategori
Uzay
 

Uzaydan Görünen Yapıt Çin Seddi ve Piramitler Değilse Ne? Cevap...

Uzaydan Görünen Yapıt Çin Seddi ve Piramitler Değilse Ne? Cevap...
 

Öyle şeyler vardır ki, herkesin gözü önündedir. Bilmeyen, görmeyen yoktur, ancak bir gün biri çıkıp adını koymayana kadar kimse de farkında değildir. Ve o herkesin gördüğü, bildiği şeyin adını koyan, bir anda emsalsiz bir mucit oluveriyor.

Söz gelimi yer çekimi…

Herkesin her an yaşayarak, görerek, duyumsayarak izlediği, bildiği  bu şeyin adını Newton koydu, kaç yüz senedir ne büyük bilim adamı diye adı dilden dile, nesilden nesile dolanır, durur.

Şükürler olsun Allah’ıma ki, bu nevi buluşlardan birini yapma başarısını bu fakir kuluna bahşettiler.

Efendim, konu, dünyadan uzaklaşılırken uzaydan çıplak gözle en son görülen  “kul yapımı” şey…

Uzun süre bunun Çin Seddi veya Mısır Piramitleri olduğu zannı egemendi ki, sonradan bunun bir tevatürden ibaret olduğu ortaya çıktı.

Hatta, bu gerçek ortaya konurken iş, ne Çin Seddi, ne piramitler ve ne de herhangi bir insan eli “yapıt”ın uzaydan görünmediğinin ilanına kadar vardırıldı.

Konu tartışılıp dillendirilirken, kimileri, dünyanın “gece” olan yüzündeki “şehir ışıkları”ndan söz etmiş olsa da bunun hangi somut “yapıt”a işaret ettiği hep pas geçildi.

Peki, uzaydan bakınca görünen insan yapımı “şey” nedir?

Ve siz değerli okurlarımızı ve de “bilim” alemini daha fazla merakta bırakmadan, herhangi bir “patent” kıskançlığı tribine  girmeden keşfimizi insanlık aleminin hızmatına sunuyoruz efendim…

Evet! Uzaydan çıplak gözle görülen insan imalatı “en büyük yapıt”, dünyanın gece tarafında şehir ışıklarının izlerinin görüntüsünü net olarak ortaya koyduğu “elektrik şebekesi”dir.

Armağan olsun…

 

Kenan IŞIK

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..