Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Uzlaşma?

Uzlaşma?
 

Türkiyenin içinde bulunduğu ama çoğumuzun farkında olmaktan kaçındığı vahim günlerin çözümü için sivil toplum örgütlerinin başlattığı uzlaşma çağrısını duymayan kalmamıştır.

AKP'nin kapatılmasının durdurulması buna karşılık AKP'nin laiklik karşıtı girişimlerinden vazgeçmesi, türbanın Anayasa Mahkemesinden çekilmesi, CHP ile AKP anlaşması!!!

Sizce bunlar çözüm mü yoksa birşeylerin üstünün kapatılması mı? Bunlar olacak ve hiçbir şey olmamış gibi herkes onlara inanacak güvenecek. Sanki küçük bir çocuk söz dinlemeyip yaramazlığın dozunu arttırıp tesadüfi olarak bulunduğu zengin komşusunun evinde çok değerli antika vazosunu kırdı ve aile büyükleride o vazoyu ev sahibinin gözü önünde yapıştırmaya çalışıyor.

Bu mümkün mü? HAYIR değil. Olmamalı da zaten. Türkiye Cumhuriyeti devleti oyun yeri değil. Bir boşluk yakalanıp (tesadüfi) vatanımızın başına geçildi. Ve içten içe çıkmaza sürükleniyoruz. Ama bu yaşanmışları yaşanmamış sayarak gözardı edilecek bir mesele değil. Çözüm kökten olmalı. Gerici zihniyetler bastırılmalı. Türkiyede bir parti eğer vatanın ve milletin bütünlüğüne zarar veriyorsa kapatılabilmeli.

Mehmet Ali Birand'ın köşe yazısının başlığını gördünüz mü? " Bir Türban uğruna Geleceğimiz Kararıyor " Evet kararıyoruz. Hem gerçek hem mecazi anlamda kararıyoruz. Böyle giderse türban kara çarşafa dönecek. Yazının içeriğinde diyor ki başbakan Bosna Hersek gezisinde öğrencilerle yaptığı konuşma da AB ülkelerinin Türkiyeyi aralarına almak istemediğini ve bunun o kadar da önemli olmadığını söylemiş. Türkiye 'nin kaybedecek birşeyi olmazmış. Onun için önemli değil çünkü Türkiye 'nin ilerlemesini istemiyorlar.

Böyle bir düşünce ile uzlaşılır mı?

 
Toplam blog
: 4
: 413
Kayıt tarihi
: 05.12.07
 
 

81 yılının haziran ayında. Eskişehir de gözlerimi açtım hayat denen oyuna. Ve hala Eskişehir'de deva..