Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '19

 
Kategori
Seçim
 

Uzun Koltuk

Halk arasında 'taşı gediğine koymak' diye bir deyim vardır. Dilbilgisinde 'benzetme sanatı' diye geçer. Duvar ustasının taş duvar örmesi sırasında elinde bulundurduğu kırık taş parçasını işlemekte olduğu duvarın en uygun yere koyarak işlemesi gibi mesela..

Bir de 'lafebesi' var.. Çok konuşan herkese söz yetiştiren her söze karışan söyleyecek sözü bol olan kimseler için kullanılan kelimedir.. Buna da teşbih sanatı deniyor..

Bir de 'hazırcevap' var literatürümüzde.. Genelde kıvrak zekalı insanlarda bulunur bu özellik. Tartışma veya konuşma sırasında ortaya atılan soruya anında cevap vermek şeklinde tanımlayabiliriz..

Bu üç özellik, cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş siyasilerden sadece Demirel'de görülmüştür. Yeni siyasilerden de Muharrem İnce'de bu özellikler gördük 24 Haziran seçimlerinde.

Erdoğan'ın önceden hazırlanmış monitörden okuması konusunda kimse eline su dökemez. Gerçekten konuşmasıyla seçmeni kendisine çekmesini biliyor, kabül etmek lazım. Bu da farklı bir özellik monitörden de okunsa..

Bakınız İnce Erdoğan için ne söylemiş; 

- Dünya lideri olmak istiyordu, manav olmuş..

Ne ararsanız var bu cümlenin içinde. Teşbih sanatı var benzetme sanatı var lafebeliği dünden var zaten..

Seçim meydanlarında Muharrem İnce'ye yer verir mi Kılıçdaroğlu bilemiyorum ama meydanlara çıkarsa İnce partisini şahlandırır İstanbul ve Ankara'yı almasına büyük katkısı olur diye düşünüyorum.. Yok eğer Kılıçdaroğlu İnce'ye bu imkanı vermezse Kılıçdaroğlu ince'yi  istemediğinin açık ifadesi şeklinde algılanır ki 31 Mart'tan hemen sonra CHP'nin ağır topları bu işin çözümü için adımlarını atarlar diye düşünüyorum.

Hele ki CHP İstanbul ve Ankara'yı alamazsa Kemal Beye 'bye bye' demekten başka şansları kalmıyor ağır topların..

Sahi hiç bir seçimde başarı gösteremeyen Kılıçdaroğlu'yu koltuğunda tutan güç kim ve neden? sorusunu sormadan edemiyor insan..

Elbette ki Baykal'a kaset komplosunu tezgahlayanların parmağı var bu işte. Hatta Erdoğan'ın uzun soluklu iktidarda kalmasının altında yatan etkenlerden biri de Kılıçdaroğlu gibi namuslu doğru ama liderlik bağlamında yetersiz siyasetçi oluşundan kaynaklanmasıdır.

Butün bu oluşumların ülkenin siyaset şablonunu hazırlayan üst akıl tarafından oluşturulduğunun da altı çizilmelidir. Sadece ülke değil Suriye konusu da bu oluşumun kapsama dahilinde olduğu unutulmamalıdır.

Ver koltuğunu İnce'ye Kemal Bey ver ver..

İktidarın uzun koltuk süresi ancak böyle kısaltılabilir

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..