Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '11

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus doktorlarda da olabilir

Vajinismus doktorlarda da olabilir
 

Vajinismus Doktorlarda da Olabilir


Vajinismus her çiftte hatta psikologlarda bile görülebilir, cinsel terapiler üzerine eğitim almış olsalar bile… Bu yüzden kendinizi  suçlamayın, üzmeyin, yeter ki çözmek için adım atın....

Sevgili hastalarım:
Vajinismus (cinsel ilişkiye girememe) problemi toplumun her kesiminde ve aynı zamanda tüm meslek gruplarında görülebilen bir rahatsızlıktır. Malesef bu problem eğitimli, akademik kariyer sahibi kişilerde görülebildiği üzere eğitimsiz bireylerinde de görülebilmektedir. Oysa görüştüğümüz tüm hastalarımızın problemin sadece kendilerinde olduğunu zannediyorlardı. Vajinismus sorununu iç dünyalarına hapsederek çözümsüz olduğunu söylüyorlardı. Siz hastalarımla şimdi paylaşacağım hasta yorum notlarıyla bu problemde yalnız olmadığınızı, tüm kadınlarda bu problemin olabileceğini ve bu fitursuz problemin doktor, psikolog, hemşire, avukat, öğretmen, bankacı, ev hanımı, sporcu, gazeteci, yönetici....... kısaca toplumu oluşturan birçok kadın bireyleri pençesine aldığı gerçeğini bildirmek isteriz. İşte bu sebeple bu problemde yalnız olmadığınızı görmek için ve aynı zamanda siz hastalarımın hangi toplumsal rolde olursanız olun, bu problemi yaşadığınızı ve bu probleminizinde tedavisinin mümkün olduğunu sizinle, sizlerden tarafımıza bildirilen vajinismus tedavisi süreci hakkındaki notlarınızda da teyit etmek isteriz. Bu teyidimiz umarım tedavinizde size bilgi materyali olarak yardımcı olacaktır.  Her insanın yaşam hakkı gibi sağlıklı yaşamasıda bir haktır. Sağlıklı yaşamaya dair kişilerin sağlık problemlerini tedavi etmek istemesi ve tedavi olmasıda bir haktır.
Vajinismus problemini aşmanızda size yardımcı olabileceğine yersiz ve gereksiz kaygılarınıza set çekeceğine inandığımız siz hastalarımızdan tarafımıza yazılan aşağıdaki yorum notlarını okumanızı önermekteyim.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu

Arzu, 27 psikolojik danışman,  İstanbul

3. gelişim bugün Saygın Bey' in dediği gibi aslında teşekkür gelişim aynı zamanda 1.2.3. ve sonunda eşimle birlikte olduk. bu kadar kısa sürede ve en önemlisi tedavi boyunca sorunsuz bir şekilde birlikteliğimin gerçekleşmiş olması…

 

Saygın Bey' e eşim ve ben minnettarız. Evliliğimin tadını daha iyi çıkartmaya başladık, birbirimize olan sevgimizi de perçinledi aynı zamanda, ben de artık normal kadınlar arasına girdim, farklılığım ortadan kalktı, çok şükür. tabii problemimizde.

Bu satırları birileri okuyor ve beni duyuyorsa hiç korkmayın ve endişelenmeyin, çünkü şimdi bu satırları okuyorsanız, doğru adrestesiniz, abartmıyorum, gerçekten…ve düşünün ki, bu satırları bir psikolojik danışman, diğer bir değişle bir kadın psikolojik danışman yazıyor.

Saygın Bey, kısa bir zaman diliminde hayatımızın büyük bir yerinde…Teşekkürler.

Hakan, psikolojik danışman

Bütün bu sorunu yaşayan bayanlara ve onların eşlerine;

bir psikolojik danışman olarak ve “cinsel terapiler” üzerine eğitim almış bir psikolojik danışman olarak böyle bir problemle karşı karşıya kalmak nasıl bir ikilemdir fazla anlatmama gerek yok sanırım, “terzinin kendi söküğünü dikememesi gibi biz de kendi problemimizi çözemiyorduk, ısrar ettik, biz psikoloji eğitimi aldık, bunu çözeriz dedik ancak 1-1.5 yılın sonunda pes ettik. Değişik yerler araştırdık, tanıdığımız insanlara sorduk fakat hiç kimsenin bilmediği ama kendine çok güvenen bir yere geldik, kafamda hep şüpheler vardı. çünkü piyasada nelerin olup bittiğini biliyorduk.

İlk görüşmenin sonunda eşimin umutsuzluğu gitmişti. bana çıkışta “ bu iş olacak “ deyince herşey değişti, bir , iki hafta içinde uygulama yapacak kadar ilerlemek bir mucize gibiydi, artık bana bu yönde bir sorun gelirse nereye yönlendireceğimi biliyorum.

Saygın Bey' e  bizi bu sıkıntıdan kurtardığı için çok teşekkür ediyorum, ayrıca nisan ayı içerisinde sorunun çözüleceğini vaad etmişti ve çözüldü…
 

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..