Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Varis tedavisi

Varis tedavisi
 

Erişkin bayanların en az yarısı kötü görünümlü, kırmızı, mavi veya mor kümeler halinde uyluk, baldır ve ayak bileklerinde yerleşebilen spider venlerden şikayetçidir.
Günümüzde bir çok estetik cerrah spider venleri skleroterapi ve lazer ile tedavi etmektedir. Skleroterapide varisleşmiş venlerin içine kollabe ederek yok olmalarını sağlayan sklerozan madde enjekte edilmektedir. Lazer ile tedavide ise dışarıdan uygulanan lazer enerjisi ile sorunlu damarlarda tıkanma ve kaybolma sağlamaktadır. Her iki uygulama kaşıntı, yanma, şişkinlik, ve kramp gibi spider venler ile ilgili olan can sıkıcı şikayetleri tedavi etmektedir.

Spider Ven nedir?

Spider ven; tıp dünyasında deri yüzeyine yakın yerleşmiş ince küçük venlerin genişlemesi ile oluşan varikoziteler veya telenjiektaziler olarak bilinir. Bununla birlikte bu çok ince venler daha geniş venöz sistemlerle de bağlantı kurabilir.

Genetik, hamilelik ve diğer hormonal değişikliklere neden olan olaylar, kilo almak, uzun süre oturmak veya ayakta durmak gibi aktiviteler ve belirli ilaçların kullanımı gibi çeşitli faktörler spider ven oluşumuna yol açabilir.

Spider venler 3 temel şekilde oluşurlar; Koyu, merkezi bir noktadan dışa doğru ışınsal bir şekilde uzanan gerçek bir örümcek, ağaç dalları şeklinde veya ince düz bir çizgi şeklindedir. İnce düz çizgi şeklinde olanlar daha çok diz içlerinde görülürken diğerleri sıklıkla uyluk diş tarafındadır.

Variköz (genişlemiş) venler spider venlerden farklıdır. Variköz venler daha geniş ve renk bakımından daha koyudurlar, deri yüzeyinden kabarık olabilirler, ağrıya neden olabilir ve ciddi venöz rahatsızlıklara yol açabilirler. Varislerin tedavi seçenekleri arasında skleroterapi, lazerle yapılan tedavi ve cerrahi yöntem bulunmaktadır. Merkezimizde bu amaçla skleroterapi ve lazerle varis tedavisi yöntemleri kullanılmaktadır.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..